Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
18 tot 25 augustus Hugo Galama € 275,00

Beeldhouwen in steen, in hout …Wil je als beginnend beeldhouwer veel begeleiding? Ben je juist erg ervaren en heb je behoefte aan meer verdieping of wil je misschien wel in alle rust aan een beeld werken?  Ik kan je bijvoorbeeld beeldhouwtechnieken aanleren, ondersteunen bij de technische uitvoering en je tussendoor prikkelen en stimuleren met speelse - en creatieve opdrachten. 

Je kunt ook  individuele begeleiding krijgen bij een bepaald thema om van daaruit aan een beeld te werken. Te denken valt daarbij aan zingevings-, rouwverwerkings-,  loopbaanvragen of andere persoonlijke thema’s. Ik kan je creatieve opdrachten, focusoefeningen, bezinningsopdrachten en/of visualisaties aanreiken ter ondersteuning van je proces.

Weekplanning: 

Op zondag starten we om 10.00  uur na het ontbijt met het inrichten van onze prachtige werkplek bij een eeuwenoude eik. Daarna is er een kennismaking en een startoefening. Tussendoor is er koffie/thee. Om 13.00 uur is de lunch en om 15.00 uur gaan we verder met het maken van een begin met de eigen steen. Tot hoe laat…?  Om 19.30 uur is er het avondeten. De andere dagen starten we steeds om 10.00 uur en vullen het verdere programma samen in.

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers.

Materialen:

Ik kan een steen vanuit Nederland voor je meenemen, maar het kan erg fijn zijn om zelf in één van de gespecialiseerde beeldhouwwinkels een steen te kopen, waar je gelijk wat mee hebt. Als je weinig ervaring hebt met beeldhouwen, dan heeft waarschijnlijk het werken met speksteen de voorkeur. Goed om dit met mij te overleggen. Voor de andere materialen zoals klei, papier en verf die we gebruiken bij de aanvullende creatieve opdrachten zal ik zorgen. De steen is niet bij de prijs in begrepen. Uiteraard zijn bokken, beitels, hamers, vijlen, schuur- en polijstmiddelen aanwezig. 

Ervaringen van oud-deelnemers:


“Samen met mijn dochter deelgenomen en dat bleek een waar cadeau voor ons beiden! En ... een bijzonder beeld gemaakt terwijl we nog nooit iets met beeldhouwen hadden gedaan!’  Super!”

"De week was intens, verhelderend en verrijkend. Als mens ben ik lichter geworden net zoals mijn steen tijdens het beeldhouwproces."

"prima zoals je dat begeleidde, ik heb me zelden zo prettig gevoeld in een groep, er was saamhorigheid en heel veel ruimte...en jij wist steeds welke oefening  nodig was om weer een stapje verder te komen in het creatieve en emotionele proces! en zo'n time out van alles was ook helemaal genieten! "

"Wow what a gift. I thank myself and you. My teacher Hugo Galama and all the lovely people I met in Preau. The workshop 'letting gooo' is over. Just like my stone, I've lost a lot of weight. Every day is a new beginning, every moment."Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Beeldhouwen in steen, in hout...

18 tot 25 augustus


Man
Vrouw
Captcha Image