Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
11 tot 18 augustus Anemoon Langenhoff € 300,00

Theaterweek Cabaret


In de week Cabaret gaan we op zoek naar de stijlen en vormen van kleinkunst. Hoe krijg je humor in tekst, beeld en spel. We werken aan conferences (solo's), aan duo- en triosketches en aan liedjes en gedichten

        

Op zoek naar humor, ontroering, gekte, en inhoud, maar vooral naar eigenheid. Wat past bij jou: wat zijn jouw themaĺs en verhalen, wat is jouw humor en stijl, hoe geef je je eigen gekte en ideeŰn vorm. We gaan schrijven, improviseren, fysiek werken, een hoop energie en ideeŰn genereren, waarbij ik de groep zal inspireren en uitdagen. Daarna zal ik helpen ieders sterkste ideeŰn te ontwikkelen tot voor het publiek werkende nummers, met een spannende vorm en een lekkere timing.


De cursus bestaat uit 4 fasen:


-een waarin we technieken, vormen, stijlen en themaĺs onderzoeken

-een atelierfase waarin aan eigen ideeŰn (solo/duo/trio/...) gewerkt wordt en ik coach

-een slotfase waarin we ieders beste ideeŰn perfectioneren en in volgorde zetten en oefenen

-en als laatste de test: de confrontatie met het publiek! We treden op op de knusse zolder op Preau en daarna vieren we het succes!


Gevraagd:

liefde voor cabaret, affiniteit met humor en met zelf maken, zin om eigen ideeŰn te onderzoeken. De week is geschikt voor beginners en voor mensen met (veel) cabaret- of spel-ervaring die coaching en uitwisseling prettig vinden. Je gaat naar huis met een berg nieuwe ideeŰn.

        

Wie een muziekinstrument bespeelt: meenemen! En kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen bij wat fysiekere opdrachten, misschien kostuums.


Gedurende de week zullen we hard werken, maar ook zal er tijd zijn om te ontspannen en van het mooie land te genieten.


Aankomst zaterdag 11 augustus vanaf 17.00, start cursus zondag 12/8, presentatie vrijdag 17/8, vertrek zaterdagochtend 18 augustus. Prijs voor het cursusgedeelte: E 300,- (voor scholieren/studenten/mensen met een minimum inkomen E 250,-)


Over de docent: Anemoon langenhoff studeerde af aan de Ecole Internationale de Theater Lassaad in Brussel (methode leCoq) en de Akademie voor Drama in Eindhoven, specialisatie acteren. Daarna volgde zij opleiding in cabaret, clownerie, (lied)tekstschrijven (oa Jan Boerstoel) en vertellen.


In 1993 vormde zij samen met Minou Bosua en Ingrid cabaretgroep de Bloeiende Maagden met wie zij twee programma's maakte: de Afrekening en Muts (winnaar publieksprijs Leids cabaretfestival 1995). Met de Maagden toerde Anemoon 6,5 jaar door Nederland en BelgiŰ. Daarna maakte zij de solovoorstelling Ontmaagd, schreef columns voor Avro radioprogramma Thuis op 2, columns, artikelen en essays voor FRITS Magazine, presenteerde SPAM!Talkshow, culturele avonden en forums, werkte als docent op het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven.


Anemoon is docent aan de Koningstheateracademie in Den Bosch (HBO cabaretopleiding) en Fontys Lerarenopleiding, regisseerde zij (cabaret)voorstellingen van o.a.Thijs van de Meeberg en Lenny Kuhr.


Inlichtingen en boeken:

Via onderstaand inschrijfformulier of via Loeky Ekkel, Holterweg 63, 7245 SL Laren (Gld)

Telefoon:  0573-221199   E-mail: info@preau.nl

Zij weet ook of er plek voor je is in de cursus en op de door jouw gewenste kamer of luxe veldhoteltent.


Op de cabaretweek zijn dezelfde annuleringsvoorwaarden van toepassing als voor het verblijf, vermeld op de website van Preau


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.  

Boeken

Theaterweek Cabaret

11 tot 18 augustus


Man
Vrouw
Captcha Image