Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
11 tot 18 augustus Rene Oey en Gabrielle Nederend € 235,00

Argentijnse Tango - TangoTalks


Argentijnse tango is een improvisatie-dans, een subtiel samenspel tussen man en vrouw n muziek op de dansvloer. Ontstaan aan het einde van de 19e eeuw in Buenos Aires en Montevideo veroverde de tango de gehele wereld en is momenteel populairder dan ooit. In de danszaal van lHuys Prau werken we met diverse niveaus van beginners tot gevorderden; overdag staan de lessen gepland en iedere avond is er tangosalon om het geleerde in praktijk te brengen. Aanmelden mogelijk met of zonder danspartner; graag wel in overleg met de docenten.

ARGENTIJNSE TANGO

Gabrille Nederend & Ren Oey
TANGOTALKS Amsterdam


Argentijnse tango is een improvisatie-dans, een subtiel samenspel tussen leider en volger aan de hand van de muziek. Centraal in deze cursus staat het improvisatie-karakter van de tango.

We werken met 2 niveaus en groepen:
 Beginners (zonder enige tangodans-ervaring) en Gevorderden (met tangodans-ervaring). 

Aan de hand van het principe van leiden en volgen wordt aan de beginners de eerste beginselen van de tango geleerd, met de nadruk op balans, stappen, lopen en uiteindelijk dansen. Het is de bedoeling dat je na deze week naar n van de vele tangosalons durft te gaan om het geleerde in praktijk te brengen.
Ook bij de gevorderden ligt de nadruk op Salondansen; samen met je partner improviseren op de muziek, vertragen en versnellen aan de hand van verschillende muzieksoorten, en wisselen van partner zodat je je nog beter bewust bent van het leiden en volgen. Ook de milonga en de tangowals komen aan bod. Daarnaast zullen we ook een aantal pittige, wat meer spectaculaire motieven brengen.

Dagelijks worden er lessen gegeven: s'morgens staan een aantal
 techniek lessen gepland zoals lady- en men styling, houding en close embrace, en in de middag zijn er de reguliere lessen voor achtereenvolgens de Beginners en de Gevorderden. Iedere avond is er Tangosalon in de prachtige danszaal van L'Huys Prau met houten vloer. Er is de gehele dag en avond gelegenheid om te oefenen en te dansen in de danszaal... De week wordt op vrijdagavond afgesloten met een groot feest.

Gabrille & Ren runnen al jaren de tangoschool TangoTalks in Amsterdam, waar zij met veel plezier lesgeven aan diverse niveau's en regelmatig Tangosalons organiseren. Kijk voor meer informatie op hun website www.tangotalks.com


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier. 

Boeken

Argentijnse Tango TangoTalks

11 tot 18 augustus


Man
Vrouw
Captcha Image