Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
28 juli tot 4 augustus Carla Rump € 250,00

Portret & model, tekenen en schilderen


In deze cursus is het de bedoeling veel aandacht te besteden de verschillende keuzes die wij maken die de basis vormen van ons individuele stijl. Deze, vaak intuïtieve keuzes, worden ondersteund met een bewustzijn voor allerlei verschillende technische aspecten van het tekenen/schilderen - elementen zoals compositie, kleurgebruik, licht en donker. (Prijs, 250,- is excl. basismaterialen. Voor specifieke wensen neem contact op.)

's Ochtends wordt er gezamenlijk getekend en geschilderd. Hierbij zal er soms een model zijn en soms gaan we om beurten model zitten voor elkaar of werken aan een zelfportret. 's-Middags mag iedereen die dat wil afzonderlijk werken aan eigen tekeningen of schilderijen. 

Bij het tekenen of schilderen maakt ieder van ons andere keuzes. Het zijn deze, vaak onbewuste, keuzes die ons persoonlijke schilderstijl vormen. In deze cursus wordt er aandacht besteedt aan deze intuïtieve keuzes, maar ook worden ze ondersteund met een bewustzijn voor allerlei verschillende technische aspecten van het tekenen/schilderen - elementen zoals compositie, kleurgebruik, licht en donker. Het gaat dus vooral om je eigen schilderstijl te ontwikkelen, en het is dus niet de bedoeling dat iedereen na deze week naar huis gaat met allemaal één zelfde perfect lijkend portret! 


Wat ik bij het lesgeven belangrijk vind is om zo veel mogelijk denkbeeldig 'gereedschap' aan te kunnen bieden. Gereedschap dat je kunt inzetten om jezelf in je schilderij kwijt te kunnen. Om het schilderij te kunnen laten zeggen dat wat jij wilt dat het zegt. Een eigen schilderstijl heeft te maken met keuzes - de keuzes die jij maakt zullen nooit hetzelfde zijn als die van een ander - en hoe meer je deze keuzes bewust wordt hoe makkelijker het wordt om jezelf in je schilderij te kunnen uiten.


Laat je niet afschrikken door het idee dat een mens schilderen te moeilijk is! Omdat het juist om de individuele aanpak gaat, maakt het niet uit of je nooit eerder iets hebt gedaan met tekenen of schilderen, mensen van alle niveaus zijn welkom. 


Alles wat we maken gaan we gezamenlijk bespreken en aan het einde van de week installeren we een kleine tentoonstelling zo dat iedereen kan zien waar we aan gewerkt hebben.


Ik zou het leuk vinden als iedereen een of meer voorbeelden meeneemt van een portret dat ze aanspreekt. Ik zorg zelf ook voor wat boeken van verschillende kunstenaars. 


Als je niet wilt dat je kleding vies wordt neem voor de zekerheid oude kleren of een schort mee. Het is ook handig om zelf een (niet te klein) schetsblokje mee te nemen. In principe werken we met acrylverf omdat het werk dan snel droogt en daarom makkelijker te vervoeren is. Alles voor het werken in acryl met aanwezig. Mocht je met olieverf of aquarel willen werken is dat ook prima maar neem dan aub contact met mij op om te overleggen over de materialen die je zelf mee moet nemen. 


Carla Rump

Als beeldend kunstenaar vind ik het magisch om een ruimtelijke omgeving te kunnen vertalen naar  een 2 dimensionale verbeelding.
Graag begeleidt ik anderen hierin naar het plezier en blijdschap die dit kan opleveren.
Het is de verbeelding die aan het woord is.

Kosten voor een week cursus: 275 euro inclusief materialen.  Kinderen,jongeren, studenten 140 euro.

Informatie
Voor vragen over de accommodatie kunt u bellen met Loeky Ekkel: 0573-221199
Voor vragen en individuele wensen kunt u bellen met:
Carla Rump, 0645298379 of een mail sturen naar: carlarumpbeelden@kpnmail.nl

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier. 

Boeken

Portret en model, tekenen en schilderen!

28 juli tot 4 augustus


Man
Vrouw
Captcha Image