Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
28 juli tot 4 augustus Wadse de Visser en Mathilde van de Mheen € 250,00

La Vie Naturelle


Wat is er mooier dan je eigen voedsel te zien groeien? Lekker met je handen in de aarde en je hoofd in de zon! Je plukt mooie kruiden en bloemen voor je thee, raapt eieren en plukt wat fruit, even checken of de bijen lekker rondvliegen en welke kiempjes vandaag hun kopje boven de grond hebben uitgestoken. Vervolgens verzorg je je huid met je zelfgemaakte natuurlijke huidverzorging en neem je een boterham met jam of honing van eigen bodem. 
Klinkt allemaal heel paradijselijk, maar heel ver weg is het niet, jij kan dit ook! En wij gaan het je allemaal leren in onze cursusweek:

"La Vie Naturelle, in de praktijk!"


Deze cursusweek vindt plaats in en rond de mooie tuin van La Vie Naturelle, deze tuin is sinds vorig jaar onderdeel van Préau. 
Waar een jaar geleden niets was dan gras, is nu een overvloed aan biologische groenten, bloemen en kruiden. 

Het programma:

-          Bijen, hoe leven deze wonderlijke beestjes en hoe kunnen we zo goed en natuurlijk mogelijk voor ze zorgen

-          We gaan wildplukken; wat vind je allemaal gratis om je heen en wat kan je ermee? We gaan de keuken in!

-          Hoe bouw je zelf je huis van lokale en duurzame materialen

-          En hoe leef je onafhankelijk van nutsvoorzieningen?

-          Welke bloemen, wilde planten en kruiden kan je gebruiken voor thee. We gaan ze plukken en drogen en maken er een gezellige theeproevrij van.

-          Hoe maak je zelf geneeskrachtige tincturen of een zalfje met bloemen uit je tuin

-          De bodem gezond maken, zaden, ontkiemen, uitplanten, oogsten en de zaden weer verzamelen, we doorlopen de cyclus

-          Wat is permacultuur eigenlijk en hoe pas je dat zelf gemakkelijk toe

-          Wat te doen met de overvloed uit je tuin. We gaan inmaken, bijvoorbeeld tot jam of chutney

-          We gaan ook lekker de tuin in, onze handjes uit de mouwen en in de aarde!

Kortom een gezellige, gezonde en zeer afwisselende week, waarna je geinspireerd weer naar huis gaat met alle dingen die je in de cursus gemaakt hebt! (is bij de prijs inbegrepen)

Doe je mee? Je bent zeer welkom!

 

Zie ook: www.lavienaturelle.nl (op de homepage staat een leuk filmpje over ons project)


 
Er is niet alleen een tuin gebaseerd op permacultuur principes, maar ook een ecologisch strobalenhuis, gebouwd met lokale materialen en zo zelfvoorzienend mogelijk. Dus met water uit eigen bron, een composttoilet, rietfilter, zonnepanelen en een houtkachel (rocket mass heater).
   
Verder vind je er een flinke poltunnel, vijvers, diverse bijenkasten, kippen, fruitboompjes en -struiken. Van de overvloed uit de tuin wordt van alles ingemaakt om er het hele jaar rond van te kunnen leven, denk aan jams, chutneys, siroop, sap of zoet/zuur. De kruiden en bloemen worden gedroogd voor thee of op olie/alcohol gezet voor bijvoorbeeld zalf of tinctuur.
  
Wil jij ervaren hoe het is om zelfvoorzienend te leven, te koken met de verse oogst uit de tuin, wil je meer leren over natuurlijk bijen houden, bio moestuinieren, het bodemleven, bouwen met stro en leem, over permacultuur, inmaken, zaaien, planten, stekken of wildplukken? 
Doe dan mee met onze cursus, je bent van harte welkom!
Elk dagdeel heeft een eigen thema met theorie en praktijk, verder is er veel ruimte voor vragen, maar ook om te ontspannen, lekker in de tuin te dwalen, in het bos te wandelen of voor wie wil; de handen uit de mouwen te steken 
    
  
We maken oa een zalf, jam, chutney of thee (ligt een beetje aan het seizoen). 
Wat je maakt, neem je lekker mee naar huis, dit is inbegepen in de cursusprijs.


Wij zijn Wadse & Mathilde, sinds eind 2012 leven we in Frankrijk. Eerst in een eco-village, later zoekend naar een mooi landje om neer te strijken. Dit deden we door te werken op verschillende plekken, om gebieden te verkennen en vaardigheden op te doen. Totdat we op Préau terechtkwamen, voor ons de plek om prettig te wonen en te leven en hiermee (hopelijk) anderen te inspireren, want dat zouden we heel graag willen. Laten zien wat je op een simpele, leuke manier kunt doen om lekker, gezond en natuurlijk te leven op onze mooi planeet!
  

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

La Vie Naturelle

28 juli tot 4 augustus


Man
Vrouw
Captcha Image