Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
28 juli tot 4 augustus Charlotte Baines en Laurent Trincal € 235,00

Argentijnse Tango - YouTango

Argentijnse tango is een improvisatie-dans, een subtiel samenspel tussen man en vrouw n muziek op de dansvloer. Ontstaan aan het einde van de 19e eeuw in Buenos Aires en Montevideo veroverde de tango de gehele wereld en is momenteel populairder dan ooit. In de middag staan de lessen gepland en iedere avond is er tangosalon om het geleerde in praktijk te brengen. Aanmelden mogelijk met of zonder danspartner; graag wel in overleg met de docenten.

www.youtango.nl
We werken met 2 niveaus en groepen:
 Half gevorderden (vanaf een jaar) en Gevorderden (met tangodans-ervaring). 

We structureren onze tangolessen door een zorgvuldige opbouw tijdens de week,  inclusief tangowals en milonga. Vaak gebruiken we passen van vergelijkbare tango technieken en mixen die met elkaar om de dansers aan te moedigen te improviseren en met de passen te spelen op de muziek. Zo kunnen ze de dynamiek van de bewegingen onderzoeken en hun eigen persoonlijke expressie en stijl ontwikkelen. Op drie ochtenden geven we techniek lessen voor mannen en voor vrouwen, specifiek om aan balans,  lopen, muzikaliteit en speelse decoraties te werken, voor leiders en volgers. We houden ervan om de dansers veel individuele aandacht te geven, met speciale focus op embrace en hoe houding daarbij een betere connectie kan bewerkstelligen, waarbij de volger een actieve rol heeft. Er is ook altijd plaats voor een hoop lol want we geloven dat het niet alleen maar belangrijk is om plezier te hebben tijdens het leren maar hierdoor durven de dansers risico te nemen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. 

Er is een dagelijkse practica/oefensalon en het is mogelijk de danszaal te gebruiken om extra te oefenen als deze vrij is. 

Op vrijdag avond sluiten we af met een groot feest! 


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Argentijnse Tango YouTango

28 juli tot 4 augustus


Man
Vrouw
Captcha Image