Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
21 tot 28 juli Marc van Disseldorp en Hans van der Vleuten € 300,00
   
Zomercursus Zen en Boogschieten
 
                                "Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg." Boeddha

Alleen al de uitstekende verzorging op het schitterende Franse landgoed l'Huy Préau zou je kunnen betitelen met: De kunst van het recreëren. Ontspannen zen in de voormiddag en actief boogschieten in de middag vervolmaken dit. Het brengt immers rust, ruimte, richting en reflectie.  We leren in deze vakantieweek om rustiger en doelbewuster te kunnen leven vanuit ons midden; meer vanuit een zuivere balans in lichaam en geest. Zo houden we de energie van onze vakantie veel langer vast. 

    
   Zen op Préau                                                   Zendo, het rustpunt op Préau                                         

In de zencursus gaan we middels inleidingen, meditatie en praktische oefeningen aandacht besteden aan onderwerpen als: de meditatiehouding; doelgericht zen; concentratie, aandacht en afleiding; geluk; omgaan met emoties, stress en energie. Bovendien gaan we Ki-oefeningen doen, om in onze kracht te zitten, staan en lopen.
In de cursus gaan we uit van ieders persoonlijke wensen, doelen en (zen)ervaring en richten we ons vooral op de praktische toepassing in ons dagelijks leven. Te beginnen bij het boogschieten.

 
    Rustig samen mediteren bij de vijver


   

De docent. 

Hans van der Vleuten (1954) startte als zenleraar en -coach  Zen.nl Lochem (www.zen.nl/lochem) om in zijn nieuwe zendo zoveel mogelijk mensen te leren mediteren en ze te laten ervaren hoeveel rust en energie hierin te vinden is. Ook hoopt hij als enthousiast zencoach voor veel mensen een extra stimulans te kunnen zijn om zelfbewust vorm te geven aan kwaliteit van leven en werk. Hans werkte, na zijn studie aan de Wageningen Universiteit, ruim 35 jaar als manager en directeur/bestuurder in de agrifoodwereld, waaronder een aantal jaren in Japan. Hij startte in 2005 bij zenmeester Rients Ritskes (www.zen.nl) met zenbeoefening en werd door hem verder gecoacht en opgeleid.


Boogschieten


Het boogschieten is een van de vele uitingsvormen waarin zen geoefend en beoefend kan worden. 
Daarom verstaat men, in de zin van zen, onder de 'kunst' van het boogschieten niet een voornamelijk door lichamelijke training beheerste sportieve bekwaamheid. Maar een bekwaamheid waarvan de oorsprong in geestelijke oefening moet worden gezocht en waarvan het doel bestaat uit een geestelijk treffen, zodat de schutter in wezen zichzelf tot doelwit kiest en hierbij misschien bereikt dat hij zichzelf treft.
Een uitspraak uit het boek "zen in de kunst van het boogschieten", wat als een leidraad zal fungeren in de cursus.

   
Het streven is om via dewegvandeboog, van een met spierspanning verkrampte lichaamshouding en een controlerende mikkende geesteshouding, te komen tot een oefening waarbij de krachten geheel gedragen worden door de ademhaling, het hartchakra zich kan openen, de geest loskomt van het ik en het schot onopzettelijk valt.
De cursus is voor eenieder toegankelijk, ongeacht leeftijd, sekse,lichaamsbouw of kracht daar er vele bogen in allerlei lengte, vorm en sterkte ons ter beschikking staan. Hierdoor krijgt men beheersing over een traditioneel wapen en treedt er een verrassende correctie op van lichaamsbalans. 

        
Daarnaast biedt het landgoed Preau ons de mogelijkheid om het boogschieten te beoefenen in al zijn facetten, van dichtbij, in stilte, of juist gebruikmakend van de wijdsheid, wanneer rust en beheersing pijlen over meer dan honderd meter zullen dragen. 

        

De Docent

Marc is van beroep klassiek homeopaat/natuurgeneeskundige. Daarnaast reeds lang een gepassioneerde boogschutter en bogenbouwer, met de voorliefde voor het traditionele gebeuren. Al ruim12 jaar schiet en bouwt hij op Preau, de afgelopen 8 jaar vaak in de combinatie met Zen.
www.dewegvandeboog.nl en www.facebook.com/DeWegVanDeBoog


Referentie 2017In prachtige natuur, eten vanuit een tuin die permacultuur als leidraad heeft, een rustige en actieve vakantie in verbondenheid met de natuur en hele lieve mensen, op een ongelooflijk mooie plek, en dan ook nog leren 'je doel te bereiken vanuit je eigen kracht' ( boogschieten en mediteren) Hoe mooi kan een vakantie zijn. (Lyanne op FaceBook)


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

 

 

Boeken

Zin in Zen en Boogschieten

21 tot 28 juli


Man
Vrouw
Captcha Image