Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
21 tot 28 juli Ariane Kok € 347,00

Meet & See  Photography


De basiscursus fotografie beter kijken en begrijpen van licht . Je krijgt een opfriscursus over o.a diafragma, sluitertijd, iso, belichting en resolutie. En je leert die begrippen aan de hand van foto-opdrachten in de praktijk te brengen. Aan de hand van voorbeelden in de fotografie staan we stil bij beeldelementen die een foto spannend maken, zoals lichtval, compositie en sfeer. Het goed beheersen van de techniek is onderdeel van het beter en bewuster leren kijken.

Er wordt gewerkt met opdrachten. De foto's worden steeds gezamenlijk besproken. Er wordt veel 'op locatie' gefotografeerd, dit is m.n. heel leerzaam omdat je zo ter plekke instellingen van je camera kunt bespreken en gewezen kunt worden op bijzondere camerastandpunten en beeldkaders. Dus "Kom van die Automaat af " en leer echt fotografie en vooral beter kijken.
 

Concept cursus Fotografie Ariane Kok in L'Huy Preau   

Lesplan één week zo t/m vr: kennismaking met de verschillende disciplines in de fotografie.                     

               
Enige basiskennis vereist, en daarmee bedoel ik , je moet weten hoe je camera werkt. Je hoeft nog niet manueel te kunnen fotograferen maar wel weten hoe je spiegelreflex of systeem camera werkt. Fotografie is spelen met licht, licht begrijpen maar vooral beter kijken. 
 
Zondag  - Kennismaking, voorstellen en basiskennis/opfriscursus test dag. De dag waarin in sneltreinvaart uitgelegd wordt dat we niet meer in de automatisch stand mogen fotograferen. Witbalans, ISO, sluitertijd en diafragma.   
Maandag - Foodfotografie voor bloggers, compositie, kleur, beter kijken.  (met in de middag foto's selecteren en bewerken en ev. persoonlijke begeleiding) 
Dinsdag - Portret fotografie, kijken, connectie maken en licht (met in de middag foto's selecteren en bewerken ev. persoonlijke begeleiding)  
Woensdag - Inspiratiedag (kies jouw inspirator)  - Docu ochtend (laat je inspireren door een fotograaf)  (in middag plaatjes/beelden/schilderijen selecteren voor je concept voor de donderdag opdracht) 
Donderdag  - Lichtnacht, schrijven met licht, long exposure , (werk naar je expo beelden toe) (in de ochtend en middag foto's selecteren en bewerken, persoonlijke begeleiding bij het maken van je concept voor je Zelfportret)
Vrijdag  - Conceptuele Fotografie, Het Zelf portret en werken aan je expo beelden.
  
Niveau en eisen:  De cursus is geschikt voor iedereen die een spiegelreflex of systeem camera heeft en reeds enige basiskennis heeft. 
 
Benodigdheden: Een Spiegelreflex of Systeemcamera, een statief, een afstandbediening en een laptop met een editing programma zoals bijvoorbeeld Adobe Lightroom (neem een trial versie die je in het begin van de week in laat gaan) of Photoshop Elements.
Cursusduur 6 dagen, 4 à 6 uur per dag verdeeld over de ochtend en de middag en 1x in de avond (donker).  's- Ochtens in groep en 's-middags individuele begeleiding. Aantal deelnemers Minimaal 6 - Max. 10 deelnemers
 
Investering voor de cursus:  € 347,00 per persoon incl btw

www.studioarianekok.nl/

Nadere info volgt binnenkort

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Meet and See Photography

21 tot 28 juli


Man
Vrouw
Captcha Image