Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
21 tot 28 juli Batya van Brakel € 375,00

Meditatieve KleurkunstEen workshop waarin je jezelf nog beter leert kennen door het bezig zijn met kunst en bijzondere zaken. Allerlei aspecten van jouw innerlijke schatkist passeren de revue. Goden en godinnen die met jouw karakter resoneren of je uitdagen, engelen en beschermengelen die jou ter wille zijn en/of iets komen verduidelijken, dieren die hun eigen boodschap in zich dragen en niet voor niets op je pad komen en natuurlijk jouw ultieme diepliggende wens.

 

Alles in de hele wereld is doordrongen van kleur. Het licht waardoor wij kunnen zien en waardoor wij kunnen leven bestaat uit alle kleuren die er zijn. Al deze kleuren tezamen zorgen voor een goede balans in lichaam en geest. Als iedereen in goede balans verkeert en daardoor lekker in zijn vel zit, ziet de wereld er meteen een stuk stralender en gezelliger uit.
 ................................Daarom maak ik meditatieve kleurkunst... Batya van Brakel


Meditatieve kleurkunstweek

Schilderen kun je doen vanuit je hoofd, vanuit je hart, vanuit je buik en vanuit alles bij elkaar. Mijn doel deze week is dat mensen uit hun hoofd in hun lijf terecht komen en vanuit hun gevoel gaan schilderen. Deelnemers die bij mij workshops hebben gevolgd varieren van mensen die nooit een penseel hebben vastgehouden tot mensen die de Koninklijke Academie hebben afgerond. Bij Meditatieve Kleurkunst ga je vanuit een andere bron schilderen. De week zal in t teken staan van in je hoofd, uit je hoofd, in je lijf, uit je lijf, net zolang totdat je makkelijk kunt overschakelen.


Onderwerpen

Je neemt deze week deel aan exclusieve workshops die anders zijn dan andere schilderworkshops. Het gaat bij mij naast creativiteit om innerlijke zaken en samenwerking. Werking en betekenis van kleuren en vormen die in je schilderij verschijnen.  Dit jaar komen alle nieuwe workshops aan bod. De grote Arcana, Bomen en hun betekenis, Wijze mannen en vrouwen en het Keltisch Jaarwiel en de Ultieme Wens.

Grote Arcana van het Tarotkaartspel
Wijsheid op het levenspad

Het levenspad is het pad dat je loopt op weg van lood naar goud.
Alles wat je meemaakt maakt jou tot je bijzondere zelf.
De kleurrijke kaarten van het Tarotspel vertellen een verhaal.
Welk verhaal past bij jou, waar voel jij je door aangetrokken en welke kaart zoekt jou op.
Ontrafel de geheimen van kleur en vorm en kom er weer een beetje wijzer uit.

Bomen en hun betekenis
De natuur is een geweldig fenomeen.
Met name bomen zorgen voor onze zuurstof
De dag waarop jij geboren bent correspondeert met een boom
Waar staat deze boom voor en wat maakt deze boom speciaal.
Wat is de boodschap en hoe zie jij jezelf.

Dat gaan we deze dag lekker uitvinden en vormgeven.

Wijze mannen en vrouwen en het Keltisch Jaarwiel
Het Keltisch Jaarwiel.oftewel de Keltische jaarkalender.
De seizoenen, de vieringen van licht en donker, zaaien en oogsten kortom de kracht van de natuur.
Van oudsher was de mens daar nauw mee verbonden.   
Wat weten wij nu nog van die oude jaarfeesten en hoe zouden we de natuur nog meer kunnen integreren in ons leven.

Betekenis van stenen, kruiden en het maken van een talisman.
Het komt allemaal aan bod bij deze workshop  

De Ultieme Wens 
Onze wensen zijn voorgevoelens van datgene, wat we in staat zijn waar te maken. Aldus de filosoof Goethe ((1749-1832)
We hebben allemaal een diepe wens. Hoe kom je achter die wens en hoe zorg je dat die wens uitkomt. Hoe omschrijf je een wens, hoe stuur je deze de wereld in en hoe leer je open te staan voor t uitkomen van je wens.
Daarmee gaan we deze dag aan de slag

Betekenis

Alle schilderijen die je deze week maakt hebben een eigen betekenis, zowel door kleur als door vorm. Aan het eind van elke schildersessie bespreken we deze betekenissen en krijg je inzicht in hoe het schilderij dat je gemaakt hebt in je leven als hulp en ondersteuning voor je kan gaan werken. 


Alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen en je maakt deze week zeker 8 kunstwerken. De materialen bestaan uit vele kleurken acryl, 8 doeken, palletborden, kwasten, palletmessen en nog een heleboel andere materialen waar je vrij gebruik van kunt maken tijdens de schildersessies. Je gaat verschillende technieken gebruiken, we werken op muziek en het liefst buiten. 


Hoe ziet een dag Meditatieve Kleurkunst op Preau eruit.

We beginnen de dag met  yoga in de buitenlucht. Dit is een optioneel onderdeel van de dag. Als je liever wat langer wilt slapen kan dat.
Daarna is er ontbijt, een lopend buffet met veel verse producten. 
Na het ontbijt verzamelen we op een plek bij Preau om ons te verdiepen in het thema van die dag. Tijdens deze themaochtenden krijg je handouts en andere benodigdheden, allemaal bij de prijs inbegrepen.
Daarna staat er lunch voor ons klaar. een heerlijk verzorgd maaltijdbuffet.
Na de lunch begeven we ons naar buiten om meditatieve kleurkunst te maken. We maken elke dag twee kunstwerken die na afloop worden uitgelegd. De symboliek in de kunstwerken, de specifieke kleuren etc. 

Na het schilderen is er tijd om een wijntje te drinken of om je even terug te trekken. Al naar gelang de behoefte.
Daarna wordt er een heerlijke maaltijd uitgeserveerd.
We beginnen meteen op zondag en hebben woensdag vrij om de omgeving te verkennen. Dit kan met elkaar of in groepjes of alleen. Precies hoe jij je op dat moment voelt. Donderdag is weer een hele workshopdag en vrijdag is een bijzondere verrassingsdag.
Het is een week van in je opnemen, delen, creatief ontdekken, van binnen naar buiten, van buiten naar binnen en weer terug en bovenal van heerlijk genieten!.

Batya van BrakelVoor meer informatie: www.kleurkunst.nl


Voor vragen over de workshops kunt u bellen met:

Batya van Brakel

06-53288194

of een mail sturen naar:

batya@kleurkunst.nl


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Meditatieve kleurkunst

21 tot 28 juli


Man
Vrouw
Captcha Image