Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
21 tot 28 juli Renee Mars € 295,00

Biodanza: "Dansen met hart en ziel"


Een week waarin je dansend nieuwe inspiratie opdoet om je leven ruimer, voller en kleurrijker te (be)leven. Op de klanken van Salsa, Jazz, Pop, Klassieke en Afrikaanse muziek kun ontdekken dat de dans niet alleen je lichaam maar ook je hart en ziel in beweging brengt. 


Zo kun je jezelf opnieuw ervaren; in kracht èn zachtheid, in lichtheid èn diepte, ingetogen èn uitgelaten, kwetsbaar èn moedig, , liefdevol èn verbonden. 

En in die rijkdom de ander ontmoeten, zonder woorden, in de dans.


                                                                                                                                                                                                

         

  "Als je in de stroom van het leven zit, dans dan en vier het leven

Als de energiestroom van jouw leven niet zo lekker loopt, 

 dans dan om jezelf weer terug te brengen in de stroom".


Biodanza is in beweging komen, letterlijk en figuurlijk

Dans en muziek bieden een prachtige gelegenheid om je vitaliteit te ervaren. Ook kun je ontdekken waar jouw hart sneller voor gaat kloppen. Deze week nodigt uit om expressie te geven aan wie jij bent. En het nodigt je uit de ander te ontmoeten op een bijzondere manier, zonder woorden, in de dans. Dit is wat Biodanza je biedt in verschillende dansen: ritmisch en energiek, melodisch of verstild. 

Je danst op jezelf, met zijn tweeën of in een groep. Voor deze week hoef je niet te kunnen dansen, het gaat niet om het aanleren van passen. Het gaat om uitdrukking geven aan wat er nu in je leeft. Biodanza haalt je uit je hoofd en brengt je in je lichaam en vooral in je hart. 


Mijn ervaring van de afgelopen 7 jaar is dat het merendeel van de deelnemers ervaring met Biodanza heeft. En degene die dat niet of in mindere mate hebben vinden snel hun eigen weg in deze bijzonder dans en ontmoetingsvorm die Biodanza is. Het is ieder jaar weer bijzonder om mee te maken hoe binnen een dag als het ware een bodem gelegd wordt voor een intense en rijke week met elkaar, waarin ieder zijn of haar eigen proces (be)leeft. Ik ben steeds weer ontroerd door de diepgang èn vreugde die we met elkaar beleven.Opzet van de week

We dansen twee keer per dag.

Ook is er voldoende tijd om lekker te luieren, wandelen, zwemmen en na te genieten van de opgedane ervaringen.

En, net als andere jaren, is er 1x een avondworkshop Biodanza voor alle Preau-gasten.

 


Biodanza nodigt uit tot intens genieten van het moment.

Als je in het hier en nu bent, kun je in ieder moment het geluk aanraken.

(vrij naar RolandoTorro en Cuong Lu)

    

  

Reacties Deelnemers:

Mijn week in Preau was onbeschrijfelijk mooi.
Ik weet dat Biodanza mij in verbinding kan stellen met mijn gevoel. Dit ervaar ik bij de wekelijkse lessen. Maar dat het zo diep gaat dat had ik nooit gedacht. Het heeft me werkelijk bij mijn ware "zijn" gebracht. Een plek waar ik nog niet zo vaak in mijn leven ben geweest. Het voelde "hemels ". Ik voelde zoveel verbinding met mezelf en ook met alles om me heen. Het kwam allemaal samen. Ik heb deze week het leven gedanst met alle angsten maar ook met zoveel vreugde. 

Renée vroeg ons, woorden te geven aan de ervaring. Maar die zijn er niet: het is de ervaring zelf, het zijn... dat deze week zo bijzonder maakte. Het complete gevoel van aanwezig zijn, met hart en lijf - is dat heel misschien wat ze bedoelen met dat 'in het nu' zijn? Met een groep fijne mensen om je heen, je draagt elkaar en je draagt jezelf, het is een compleet bad van 'zijn' en het is intens, heilzaam en helend.

Ja het was fantastisch. Ook een week later kan ik dat nog goed voelen.
Mooi hoe Renée bewustzijnsdingen zo helder kan uitleggen. Door haar manier van begeleiden, ontstond al heel gauw een warme en open sfeer. Iedereen voelde zich op zijn gemak. Ook fijn dat je zo intens meedanst in de groep, in een mooie balans van docent en groepslid.

Ik heb gedurende 2 jaar het eerste deel van de Biodanza-opleiding gevolgd. Daarnaast ben ik docent op een middelbare school. Misschien dat dit laatste mij extra docentgevoelig maakt. Voor mij zijn er maar enkele docenten die werkelijk vertolken c.q. belichamen, wat Rolando Torro (de grondlegger van Biodanza) bedoeld heeft.  Renée is daar één van. Zij is Biodanza, met haar rijke achtergrond weet zij ervaren en minder ervaren dansers op een natuurlijke manier te faciliteren in dans. Ieder komt aan zijn trekken en gaat, of hij wil of niet, met een werkelijk blij gevoel naar huis! 

Onbekend met Biodanza maar wel als dansliefhebber begon ik aan de week op Preau. Het werd een heerlijke week. Er kwam zoveel energie los, het gevoel te leven was 'alive'. Dat is wat dansen met je doet. We hadden een fijne groep, dit werkte ook door in de uren buiten de workshops om. Renée als dansdocent geeft veiligheid, is integer en zeer inspirerend. Dat een verblijf op Preau op zich al een feestje is wist ik al, en de keuze om deel te nemen aan Biodanza maakte er een dubbel feest van.

Preau was een prachtige week! De dans bleek zo'n krachtige manier om bij mezelf terug te komen, mijn eigen bodem weer te voelen.
Renée weet iedere keer weer te inspireren, verrassen en ontroeren door haar enthousiasme, warmte en muziekkeuze. Omringd door prachtige natuur, mooie mensen, heerlijk eten: GENIETEN!

Biodanza is voor mij het leven vieren. Door fysiek lekker te bewegen, te dansen op verschillende soorten muziek kan ik van alles loslaten. Ik laat me vaak inspireren door de muziek, ik voel die door mijn lijf stromen en de beweging vloeit daar dan uit voort. Door vrij te bewegen kan ik het oude makkelijk loslaten en komt er nieuwe energie vrij. Biodanza is voor mij samen met anderen plezier maken, intimiteit delen en mijn grenzen verkennen. Ik heb nu twee keer een week Biodanza gedaan bij Renée en door een hele week te dansen ben ik nog meer in contact gekomen met mezelf, Biodanza brengt me dichter bij mijn kern. Ik word er ook heel vitaal van. Ik hou van dansen, ik hou van contact maken met mensen tijdens het dansen, ik hou van alleen dansen, samen dansen. Het kan allemaal de energie die Renée erin legt, de muziek keuze, de levenskracht, daar voel ik me thuis

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Biodanza

21 tot 28 juli


Man
Vrouw
Captcha Image