Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
14 tot 21 juli Lars Weller € 250,00

Tekenen & schilderen vanuit je gevoel


Deze workshop is voor beginners en gevorderden, iedereen kan meedoen! De workshop is er op gericht om je meer naar je gevoel te brengen, en dat gecombineerd met verdieping op het gebied van allerlei technieken. Zo gaan je kunstwerken in snel tempo vooruit! Meer vanuit gevoel werken geeft veel plezier in het werken, en dat zorgt ervoor dat er iets bijzonders ontstaat.

In het proces van kunst maken kunnen we problemen tegenkomen, zoals blokkades en allerlei overtuigingen. Hierdoor kunnen we niet echt genieten van het creatieve proces en voelen we ons snel onzeker over een gemaakt werk. Maar het kan ook anders! 

Technieken helpen ons  bij het maken van een tekening of schilderij. We kunnen soms denken dat techniek heel moeilijk is. Maar tekenen en schilderen gaat veel makkelijker als er geen mentale belemmeringen zijn. Dan voelen we ons vrij en stroomt de creativiteit goed!

In deze workshop gaan we leren om te werken vanuit die vrije creatieve energie. Met allerlei leuke oefeningen worden we ons bewust daarvan. De oefeningen zijn soms meditatief maar er is ook aandacht voor technieken zoals: kleurgebruik, compositie, kwast-technieken en potlood-technieken. 

Gedurende de week zullen er allerlei mooie kunstwerken ontstaan en werken we toe naar een eigenzinnige expositie waarin al de gemaakte werken gezien kunnen worden door de overige bezoekers van Preau..Voor Wie is deze workshop?


Deze workshop is geschikt voor iedereen die wil leren tekenen en schilderen, ook als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Voor meer ervaren kunstenaars is de workshop ook geschikt (er is genoeg ruimte voor een-op-een begeleiding, over specifieke leervragen) De insteek van de workshop is zo dat er verschillende uitingen kunnen ontstaan zoals: portretten, figuratief, abstract, conceptueel, landschappen. Tussendoor zal ik ook uitleg geven over de verschillende kunststromingen en welke kunstenaars daar bij horen. Wil je op een fijne plek op een leuke manier met kunst bezig zijn? Dan is deze workshop helemaal geschikt voor jou!


Even voorstellen


Mijn naam is Lars Weller (1974) en ik ben sinds 15 jaar met tekenen en schilderen bezig. Ik heb de kunstacademie gedaan in Zwolle (2005-2008) met als richting autonome kunst, daarna ben ik uitgenodigd om nog 2 jaar verder te studeren op de Nieuwe Academie in Den Haag (master-traject met atelier en begeleiding van kunstenaars en curatoren en filosofen) Daarna ben ik begonnen als zelfstandig kunstenaar en ging samenwerken met galeries in Antwerpen en Den Haag. Ik heb verschillende groeps-exposities en solo-exposities in binnen en buitenland gehad. Sinds 2014 bezit ik ook een diploma voor docent beeldende kunst, en richt ik mij ook meer op het lesgeven. Lesgeven geeft mij energie en ik vind het super om mensen te begeleiden in hun creatieve process.


Mijn manier van lesgeven is er voornamelijk op gericht om studenten zo snel mogelijk in contact te brengen met hun innerlijke kracht en zelfvertrouwen, hierdoor gaat de creatieve energie gelijk stromen en komen er boeiende resultaten, waarvan men vaak niet dacht dat het mogelijk was. 


www.larsweller.com     www.atelier-isabella.nl


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Tekenen en Schilderen vanuit je gevoel

14 tot 21 juli


Man
Vrouw
Captcha Image