Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
14 tot 21 juli Carla Rump € 275,00

Beeldhouwen in natuurlijke materialen


De kunstenaar Matisse, zei het al: "Ik geloof het pas als ik het kan aanraken".

Het werken in natuurlijke beeldhouw-materialen is een uitdaging. Onze handen doen het werk, het zagen, raspen, vijlen, opbouwen heeft iets meditatiefs waardoor lichaam en geest in balans zijn.


Als mens zijn we zo divers en dat geldt ook voor onze verbeeldingskracht. Maar we zijn ook door onze geschiedenis gevormd en hebben leren kijken maar ook leren oordelen. 
We hebben van alles in ons hoofd opgeslagen zoals: je denkt het niet te kunnen of je bent bang dat het nooit gaat lijken, het beeld van je buurvrouw is mooier, ik leer het nooit,  iets hoort zo of iets ziet er op een bepaalde manier uit of iets moet heel glad zijn of"
Bij het maken van een beeld  wil je vaak iets maken zoals het in je hoofd zit maar soms is het materiaal al uitgangspunt genoeg. 
Vaak blijken vormen anders te zijn en is het kijken niet altijd hetzelfde als iets 'echt zien'. 
Mijn uitdaging is om te begeleiden en inspireren. Ieder jaar gaat dat eigenlijk vanzelf omdat de mooie plek ons al energie geeft en daarbij komt ook nog dat we heerlijk gezond eten uit de moestuin. Het lichaam is al geheel verzorgd en door deze voorwaarden kunnen wij ons richten op creatie. We verkennen de verschillende materialen en komen stap voor stap tot een beeld.


Het wordt een onbezorgde onderdompeling in het beeldhouwen

We werken met de traditionele beeldhouwmaterialen: steen, hout en klei. Iedereen is vrij om juist alles uit te proberen of zich op 1 materiaal te richten.
Michelangelo deed de beroemde uitspraak: " Het beeld is er al, we moeten het enkel bevrijden". Hij werkte dan ook in marmer, dit betekent dat je door afhalen tot vorm komt. Dit geldt ook voor hout, door met de guts of beitel delen weg te halen kom je tot een vorm. Klei daarentegen is weer een heel ander materiaal. Door het opbouwen van kleine stukjes kom je tot een Beeld. Omdat ik zelf geen persoonlijke voorkeur heb voor een bepaald materiaal wil ik graag deze speciale beeldhouwweek aanbieden.
Het tastbare en voelbare van materiaal is een mooie uitdagen om tot bewerking te komen. Het steen of hout geeft al zo veel inspiratie dat de rest bijna vanzelf gaat. Beeldhouwen is vooral spelen met licht, het kijken, je eigen beeldtaal ontdekken maar vooral het plezier in het vormen met materie.
De verschillende beeldhouwtechnieken, de gereedschappen, het ontwikkelen van een idee komen aan bod.
Elke dag werken we lekker buiten in het prachtige landschap.
Beginners en gevorderden zijn welkom.

Voor meer informatie ben ik bereikbaar
www.carlarump.nl
0645298379
projects@carlarump.nl

Carla Rump

Als beeldhouwer werk ik altijd met ruimte. Het gaat niet alleen om de compositie van het beeld zelf maar ook om de plek waar iets staat. De openbare ruimte vind ik fascinerend.

Een groot bronzen portret van mijn muze is op de dijk in Hoorn, (NH) geplaatst. Verder is het bronzen sculptuur: 3 Gratiën, op de terp van het witte kerkje in Groet, te bezichtigen, dit zijn 3 figuren die aan het 'wassen' zijn.

In de hal van Sanquin, Amsterdam, staat een klei sculptuur van Koning Willem Alexander. Verder staat er een brons bij het Weverijmuseum van Geldrop met een figuur op een Fiat 500, voor dit figuur heeft mijn vriendin Karin model gezeten.

Op dit moment ben ik bezig met een aantal portret opdrachten voor particulieren.

Het vieren van de materie!

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Beeldhouwen in natuurlijke materialen

14 tot 21 juli


Man
Vrouw
Captcha Image