Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
14 tot 21 juli Michiel Czn. Dhont beeldend kunstenaar/muzikant € 320,00

 

Beeldende expressie vanuit beweging en intuïtie 1


"Je handen kennen al je innerlijke beelden; geef ze het vertrouwen je beelden te scheppen" Beeldende expressie via 'in beweging zijn' en intu├»tie -  genieten in de natuur van schilderen op klein en groot formaat, zonder oordeel. Met kleur, lijnen, structuren, ruimte en vorm,  zowel in licht als donker, kun je diepere gevoelens uitdrukken. Verbonden met je innerlijke bron breng je jouw gevoelens, je dromen en innerlijke beelden als mede natuurbeleving tot uitdrukking in schilderijen. Je haalt inspiratie uit de kracht van het sjamanisme, vanuit gronding -en ademhalingsoefeningen en vanuit de chakra's. (prijs is exclusief materialen)

Beeldende expressie/ Schilderen vanuit Beweging en Intuïtie

door beeldend kunstenaar / muzikant Michiel Czn. Dhont
Je handen kennen al je innerlijke beelden, geef ze het vertrouwen je beelden te scheppen

Deze week wordt tweemaal aangeboden, van 14 tot 21 juli en van 28 juli tot 4 augustus! 
 

Tekenen, schilderen en boetseren is 'in beweging zijn'. Door het gebruik van kleuren, lijnen, structuren, ruimte en vormen,  zowel in licht als donker, kun je diepere gevoelens uitdrukken. Verbonden met deze gevoelens zijn je dromen, innerlijke beelden en de natuur. Deze beelden kunnen dienen als bron van inspiratie voor het maken van schilderijen, tekeningen en klei -objecten. 
Voor het tot uitdrukking brengen van je innerlijke beelden is het geen voorwaarde om van te voren visualisaties te hebben of 'te weten wat je gaat tekenen, schilderen of boetseren'.


Verzoek om eerst voor het boeken of kort erna op mijn website www.dhont.nl over de zomercursus te lezen. Dit ten eerste v.w.b. de inhoud die net even anders is dan een reguliere schildercursus. 

Lees bv. over de intro's voorafgaande aan het schilderen en over de betekenis van Bio-ritme. 

Kijk daar bv. ook even naar het informatieblokje "Materialen"

Bel of e-mail svp. Michiel om af te stemmen door even telefonisch uit te wisselen wat jouw wens is en daarmee of dit voor jou de gewenste schildercursus voor de komende zomer is! 

 

Bij al deze beeldende processen gaat het steeds om het stimuleren van je intu├»tie en je vermogen tot beeldende expressie en om via de dialoog te ervaren wat het voor je betekent. Het gehele werkproces is erop gericht de verbinding tussen beeldende expressie en innerlijke groei via gewaarwording naar bewustzijn tot stand te brengen. De expressie gaat gepaard met het werken met zowel je rechterhand als je linkerhand en vindt bij bepaalde processen plaats met gesloten ogen. Daardoor oefenen de ogen minder controle uit en wordt je intu├»tief vermogen gestimuleerd. Bij deze manier van beeldend werken gaat de aandacht van de begeleiding uit naar jou 'als geheel mens'. De begeleiding is oordeelloos en zonder esthetische normen, stimulerend en initi├źrend via de dialoog, nadat je je beelden door middel van krijt, verf of klei tot uitdrukking hebt gebracht. De dialoog slaat een brug tussen je onbewuste en je bewuste weten. Zowel simultaan als afwisselend links- en rechtshandig beeldend werken spelen hierin ook een belangrijke rol. Tevens zul je vooral ook in de zomercursussen ervaren hoe het is om te werken vanuit het sjamanistische, vanuit grounding -en ademhalingsoefeningen en vanuit de chakra's.

 

 

de EIK, ons buiten-atelier.....

 

Beeldend kunstenaar Michiel Czn. Dhont is tekenaar/schilder en maakt 'monumental' en 'environmental' kunst als projecten en performances. Regelmatig wordt zijn beeldend werk in binnen - en buitenland ge├źxposeerd. Michiel is oprichter van het atelier 'WERKPLAATS MOLENPAD' te Amsterdam. Daar kun je cursussen volgen in beeldende expressie. Uitgebreide info op www.dhont.nl

2014 Kwam de vernieuwde tekstversie van het werkboek 't Tijdloze Uur in een moderne Lay-out uit via Internet. De eerste editie was in 2000. Het is een universele beeldende methode uitgegeven voor basisonderwijs en zorgsector in Nederland en het buitenland. In 2002 is Michiel uitgenodigd door de Verenigde Naties om de door hem ontwikkelde methode te presenteren op de internationale conferentie van de World Health Organization - W.H.O.

In 2015 wordt de Engelse Editie Online in Amerika uitgegeven onder de naam 

"The Timeless Hour".

Te bestellen Online via:  http://www.freemusketeers.nl/boek/7656/t-tijdloze-uur   prijs ÔéČ 27,50


In Onkruid nr.102 krijg je door een interview te lezen een goede indruk van opzet en sfeer van de cursussen. Michiel is tevens actief als muzikant met als instrument contrabas en dwarsfluit (piano) in de jazz- en ge├»mproviseerde muziek met optredens in binnen- en buitenland in trio O.BA.O. uit Amsterdam.  Kijk op www.dhont.nl
1996 CD-Planetearthscapes Solo-grandpiano Michiel. CD's van trio O.BA.O - Herbert de Jonge-piano / Michiel contrabas/Hans Houtman-drums: 1996 CD-O.B.A.O meets Ab Baars, tenorsax/clarinet;
2003 CD "Beyond the Edge" met Luc Houtkamp, tenorsax (Boy Edgar prijs 2004) en 
2004 DVD O.BA.O met Luc Houtkamp en Elton Dean (UK). Bestellen op www.dhont.nl/bestelboxWanneer je bij Loeky Ekkel geboekt hebt, graag ook even contact opnemen met Michiel om even e.a. uit te wisselen over wat je wensen zijn over deze cursus: michiel@dhont.nl


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Beeldende expressie vanuit beweging & intuitie 1

14 tot 21 juli


Man
Vrouw
Captcha Image