Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
7 tot 14 juli Rob Valkenburg € 250,00

Workshop Film 


Binnen de opzet van deze filmworkshop is veel mogelijk door de flexibele werkwijze. Je kunt alle facetten van het film-maken doorlopen of je heel gericht verdiepen in één of meerdere aspecten.Je doet research naar mogelijkheden binnen de gegeven omstandigheden om je ideeën vorm te geven. Na het schrijven van de synopsis waarin de verhaallijn duidelijk wordt en het script, maak je een storyboard
waarin naast de locatie(s) ook de cameravoering in standpunten en bewegingen wordt uitgewerkt. Verder is belichting een belangrijk gegeven, zoals ook de opnamen van live geluid en als je werkt met acteurs is er extra aandacht voor regie, in de editing komt uiteindelijk alles bij elkaar.

Voor lang niet iedereen is het nodig om het hele traject te doorlopen, zo kan het ook onhaalbaar zijn om je alles in één keer eigen te willen maken.
Soms beheerst iemand één of meer aspecten al redelijk en wil hij of zij specifieke andere aspecten verder ontwikkelen,
vandaar dat we de cursus zo flexibel mogelijk willen aanbieden en voor een ieder, beginner of gevorderde, toegankelijk maken.

Er is een keuzemogelijkheid om de workshop één of twee weken te volgen.
Als je dieper op bepaalde aspecten wilt ingaan of een totale productie wilt maken waar meer tijd voor nodig is, dan is er deze mogelijkheid (met € 80,- korting).

De eerste twee dagen na de kennismaking vullen we met een rondleiding over het terrein als locatie verkenning, de introductielessen en brainstorm voor mogelijke ideeën. Hierna gaat een ieder zelfstandig of in subgroepjes aan de slag om een eerste proeffilmpje te maken, zo kunnen we ons een beeld vormen van wat een ieder wil en kan.

Vanaf dag 2 ben je bezig met je eigen productie wel of niet in samenwerking met anderen.

Het is belangrijk vooral een eigen camera en/of smartphone en/of tablet en laptop mee te nemen met daarop een montage-programma. Voor vragen hierover kan je mailen met Rob Valkenburg.

Film maken in al haar facetten, van een eerste idee naar het eindproduct op grootbeeld geprojecteerd voor iedereen, klaar in te zetten op social media.

Rob Valkenburg is Beeldend Kunstenaar met vele jaren theater, film- en televisie ervaring.


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Film maken in alle facetten

7 tot 14 juli


Man
Vrouw
Captcha Image