Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
7 tot 14 juli Katja Maria Slotte en Karoliina Korpijaakko € 475,00

Complete Vocal Technique


In deze week zul je ontdekken dat je stem een instrument is met onbegrensde mogelijkheden.
Je zult meteen de eerste dag al versteld staan van jezelf en de andere vakantiegangers en zul je klanken voortbrengen waarvan je niet wist dat je ze in je had.Zingen is niet moeilijk, als je de stem maar niet hindert. Met behulp van plezier, humor, positiviteit en de duidelijke uitleg die bij Complete Vocal Technique (CVT) hoort, maken we de weg vrij voor jouw stem om te schitteren. 


Ook voor ervaren vocalisten en oude bekenden van Complete Vocal Technique valt er nog genoeg te ontdekken: deze week staat niet alleen in het teken van het verbeteren van je zangtechniek, maar ook in het verleggen van grenzen, angsten overwinnen en boven jezelf uit stijgen! Daarom staat elke dag in het teken van een bepaald thema, dat misschien weinig te maken lijkt te hebben met zingen, maar het thema zal de voorwaarden scheppen om onbevangen en ontspannen te werken aan de groei van je stem en jezelf .

PROGRAMMA

Het lesprogramma wordt van tevoren opgesteld aan de hand van de samenstelling van de groep. Ervaring, interesses en verzoeken worden meegenomen bij de indeling van de week.
Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er voornamelijk gewerkt in kleinere groepjes.

Onderdelen die sowieso de revue zullen passeren:
  • Complete Vocal Technique basisprincipes, stemfuncties, klankkleur, effecten
  • Behandeling van "Moeilijke ZangZaken Waar Iedereen Wel Mee Zit": o.a. volume, bereik, 'stembreuk', zuiver zingen, vibrato, stabiliteit, uithoudingsvermogen en nog veel meer.
  • Advies over "Bijzaken Die Eigenlijk Hartstikke Belangrijk Zijn": hoe en waar moet je oefenen, wanneer weet je dat je mooi zingt en dat het 'goed' is wat je doet, hoe ga je om met kritiek, hoe bepaal je je eigen stijl?
  • Dagelijkse 'masterclass': een lesvorm waar je geen master voor hoeft te zijn en die eigenlijk niets anders betekent dan zangles in het bijzijn van de groep
  • Samenzang van het Vocal Couch Vakantielied (verrassing)
  • Voorbereiding op het concertje op vrijdagavond
  • Aan de hand van de inschrijvingen wordt de rest van het programma samengesteld uit onderwerpen zoals interpretatie, timing, songwriting, improvisatie, podiumpresentatie, microfoontechniek, etc.

CVT staat voor Complete Vocal Technique: een methode die alle soorten stemgebruik overzichtelijk en mogelijk maakt voor iedereen. De zogeheten 'stemfuncties' of 'vocal modes'. Wanneer je deze vier manieren leert herkennen en toepassen en de bijbehorende regels leert, staat niets je in de weg om precies zo te klinken zoals jij wilt.

Sinds 2005 is het Complete Vocal Institute in Kopenhagen het grootste particuliere zanginstituut van Europa. Duizenden getalenteerde vocalisten van over de hele wereld hebben er hun zangtechnische opleiding gevolgd en hun aantal blijft elk jaar toenemen. Aan de 3-jarige CVT-docentenopleiding in Kopenhagen zijn inmiddels ongeveer 30 Nederlanders afgestudeerd. De internationale groep afgestudeerde CVT-docenten bestaat inmiddels uit mee dan 250 docenten en is daarmee wereldwijd de grootste groep zangdocenten die onderling dezelfde 'taal' spreken.

Over CVT is het boek Complete Zangtechniek verkrijgbaar in de boekhandel of bijvoorbeeld via broekmans.com. Een aanrader om aan te schaffen voor de zangvakantie!
VOOR WIE?
De zangvakantie is geschikt voor iedereen niet alleen vocaal herboren uit deze week tevoorschijn wil komen, maar ook voor hen die een persoonlijke uitdaging aan willen gaan. 
Ervaring en talent zijn niet het belangrijkste; wel een open mind, lef om je stem te laten horen (zenuwen zijn normaal & van harte welkom :) en de drive om het maximale uit jezelf te halen.
Deze zangvakantie vergt flink wat voorbereiding en eigen inzet: het is van groot belang dat je zelf bedenkt wat je wilt leren omdat het programma draait om JOUW wensen en jouw input.
Waar ben je niet tevreden over? Welk van je talenten wil je nog verder ontwikkelen? Welke vragen wil je behandelen? 

Iedereen zingt dagelijks solo in de 'masterclass' een lied naar eigen keuze. Lees ook de complete en uitgebreide informatie over deze vakantie op de website van KaroZangschool: www.karozangschool.nl voordat je je inschrijft.


Vorige jaren is de samenstelling van deze vakantieweken tot ieders plezier heel divers geweest: de groep bestond steeds uit absolute beginners, onverwachte zolderkamertalenten, zangprofs,  koorzangers en zangdocenten.


MMus. en geautoriseerde CVT docent, Katja Maria Slotte

Katja heeft over de hele wereld gestudeerd, waaronder in Finland, Rotterdam, Duitsland, Canada en Kopenhagen. Katja coacht, componeert, performt, en schrijft over de stem en alles wat er mee te maken heeft. Met al haar kennis en ervaring is zij is dè 'Complete Vocal Coach' en ik kan mijn geluk niet op dat we dit jaar samen de CVT-zangvakantie zullen verzorgen. 

Maak kennis met Katja op  https://completevocalcoach.com


3de jaars CVT docent in opleiding (autorisatie juni 2018) Karoliina Korpijaakko 

Geïnspireerd door CVT besloot zij in 2010 om van muziek haar carriëre te maken en volgde zij de 1-year Vocalist Course aan het Complete Vocal Institute (CVI) in Kopenhagen in 2014. Dit beviel zo goed dat zij in is 2015 begonnen aan de 3-jarige docentenopleiding aan 't CVI (afstuderen juni 2018). Boeken

Complete Vocal Technique

7 tot 14 juli


Man
Vrouw
Captcha Image