Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

9 tot 15 september

20-27 okt

Datum: Door: Prijs cursus:
7 tot 14 juli Marc van Disseldorp € 250,00

Longbow bouwen & -schieten 2


Boogschieten met je zelf gebouwde boog. Eerst wordt gezocht naar een geschikt stuk hout om daaruit je eigen boog te maken. Daarnaast is er natuulijk ook het oefenen in het boogschieten, eerst nog met traditionele recurve-bogen maar later in de cursus met je eigen boog (prijs is inclusief materialen)


Longbow bouwenAlhoewel het eeuwenoude ambacht van boogbouwen een echt vak is, hoef je geen meubelmaker of timmerman te zijn om een goede boog te maken. Het geheim zit 'm in het juiste ontwerp en een mooi stuk hout !


Je boog wordt, met eenvoudige gereedschappen als trekmes schraapstaal en rasp, langzaam gebracht naar jouw persoonlijke treklengte en trekkracht.Hoornen nokken gaan de boog sieren om de pees aan te bevestigen. De pezen en bijbehorende pijlen zullen we ook zelf maken, op de traditionele manier , met de huidige materialen.Nieuw en zeer speciaal in de cursus van dit jaar is, dat we ieder kennis willen laten maken met het ambachtelijke smeden. Jaron zal zijn veldsmidse en aambeeld meebrengen , en iedereen kan een vervaarlijke pijlpunt smeden.Marc is van beroep klassiek homeopaat/natuurgeneeskundige. Daarnaast reeds lang een gepassioneerde boogschutter en bogenbouwer, met de voorliefde voor het traditionele gebeuren. Al 10 jaar schiet en bouwt hij op Preau, en de afgelopen 6 jaar in de combinatie met Zen.
www.dewegvandeboog.nl en www.facebook.com/DeWegVanDeBoog


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Boogbouwen en -schieten

7 tot 14 juli


Man
Vrouw
Captcha Image