Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
19 tot 26 aug Lars Weller € 250,00

Tekenen & schilderen vanuit je gevoel


Deze workshop is geschikt voor iedereen die wil leren tekenen en schilderen, ook als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Voor meer ervaren kunstenaars is de workshop ook geschikt. De insteek van de workshop is zo dat er verschillende uitingen kunnen ontstaan zoals: portretten, figuratief, abstract, conceptueel, landschappen.


Een workshop waarin je gaat leren om te tekenen en schilderen vanuit je gevoel. In het proces van kunst maken kunnen we onszelf best in de weg zitten, met bijvoorbeeld allerlei gedachtes zoals: het moet in n keer goed lukken, of het moet wel echt lijken want anders is het niet goed. Hierdoor kunnen we niet echt genieten van het creatieve proces en voelen we ons snel onzeker over een gemaakt werk. Maar het kan ook anders! 


Het is natuurlijk wel zo dat vaardigheid qua technieken, helpt bij het maken van een tekening of schilderij. Maar die technieken gaan veel makkelijker als er geen mentale belemmeringen zijn, en we ons vrij voelen waardoor de creatieve energie lekker stroomt! 


In deze workshop gaan we leren onszelf niet langer te belasten met allerlei ideeen over hoe iets moet worden, we gaan leren om weer onbevangen en gedachteloos te gaan tekenen en schilderen. Met allerlei leuke oefeningen worden we ons bewust van de vrije energie waar we uit kunnen putten. De oefeningen zijn soms meditatief maar er is ook aandacht voor technieken zoals: kleurgebruik, compositie, kwast-technieken en potlood-technieken. 


Gedurende de week zullen er allerlei schetsen en oefeningen op papier ontstaan en werken we toe naar een eigenzinnige expositie waarin al de gemaakte werken gezien kunnen worden door de overige bezoekers van Preau.
Voor Wie is deze workshop?


Deze workshop is geschikt voor iedereen die wil leren tekenen en schilderen, ook als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Voor meer ervaren kunstenaars is de workshop ook geschikt (er is genoeg ruimte voor een-op-een begeleiding, over specifieke leervragen) De insteek van de workshop is zo dat er verschillende uitingen kunnen ontstaan zoals: portretten, figuratief, abstract, conceptueel, landschappen. Tussendoor zal ik ook uitleg geven over de verschillende kunststromingen en welke kunstenaars daar bij horen. Wil je op een fijne plek op een leuke manier met kunst bezig zijn? Dan is deze workshop helemaal geschikt voor jou!


Even voorstellen


Mijn naam is Lars Weller (1974) en ik ben sinds 15 jaar met tekenen en schilderen bezig. Ik heb de kunstacademie gedaan in Zwolle (2005-2008) met als richting autonome kunst, daarna ben ik uitgenodigd om nog 2 jaar verder te studeren op de Nieuwe Academie in Den Haag (master-traject met atelier en begeleiding van kunstenaars en curatoren en filosofen) Daarna ben ik begonnen als zelfstandig kunstenaar en ging samenwerken met galeries in Antwerpen en Den Haag. Ik heb verschillende groeps-exposities en solo-exposities in binnen en buitenland gehad. Sinds 2014 bezit ik ook een diploma voor docent beeldende kunst, en richt ik mij ook meer op het lesgeven. Lesgeven geeft mij energie en ik vind het super om mensen te begeleiden in hun creatieve process.


Mijn manier van lesgeven is er voornamelijk op gericht om studenten zo snel mogelijk in contact te brengen met hun innerlijke kracht en zelfvertrouwen, hierdoor gaat de creatieve energie gelijk stromen en komen er boeiende resultaten, waarvan men vaak niet dacht dat het mogelijk was. 


www.larsweller.com     www.atelier-isabella.nl


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Tekenen en Schilderen vanuit je gevoel

19 tot 26 aug


Man
Vrouw
Captcha Image