Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
12 tot 19 aug Anemoon Langenhoff € 300,00

Toneelspelen met plezierToneelspelen met plezier is een week vol spelplezier, voor mensen die altijd al aan theater hadden willen doen, of dat al (veel) gedaan hebben. Een week om los te komen, expressief te worden, vleugels te krijgen.

Voor iedereen die wil genieten van de vrijplaats die theater heet (16+). Voor mensen die werken met groepen/spreken in het openbaar kan het bijdragen aan het vergroten van je vrijheid en expressiviteit daarin.


Veiligheid, plezier, eigenheid en creativiteit staan voorop. Een week lang gaan we spelen als kinderen: weg met de innerlijke criticus, de allerleukste spelopdrachten: warming-up spelletjes, improvisaties, Lama-achtige Theatersport-scnes, meer serieuze De vloer op scenes, doen alsof, de verbeelding aan de macht. We kunnen proeven aan vertellen, clownerie en cabaret. We gaan spelen met en zonder tekst, theatraal- en realistisch spel. Spelen als hele groep, solo of in duo's. Fysiek werken. Verborgen theater maken. Eigen talenten en wensen geven mede invulling aan de week. Op vrijdagavond geven we een optreden op de theaterzolder voor de andere gasten, een altijd spetterende afsluiter.


Gedurende de week zullen we hard werken, maar ook zal er tijd zijn om te ontspannen en van het mooie land te genieten.


Aankomst zaterdag 12 augustus, start cursus zondag 13/8, presentatie vrijdag 18/8, vertrek zaterdag 19/8

.

Inlichtingen en boeken:

Via onderstaand inschrijfformulier of via Loeky Ekkel, Holterweg 63, 7245 SL Laren (Gld)

Telefoon: 0573-221199 E-mail: info@preau.nl

Zij weet ook of er plek voor je is in de cursus (maximaal 18) en op de door jouw gewenste kamer of luxe veldhoteltent zie ook www.preau.nl


De kosten voor mijn lesweek zijn E 300,- (voor scholieren, studenten en mensen met een minimum inkomen E 250,-)

De kosten voor een kamer, luxe, iets minder luxe of eigen tent vind je op de Preauwebsite. Er is een liftcentrale via de site om samen te reizen en zo kosten te delen.


Voor meer informatie mail anemoon.langenhoff@gmail.com


Over de docent: 

Anemoon langenhoff (1968) studeerde af aan de Ecole Internationale de Theater Lassaad in Brussel (methode leCoq) en de Akademie voor Drama in Eindhoven, specialisatie acteren. Daarna volgde zij opleiding in clownerie, (lied)tekstschrijven (oa Jan Boerstoel) en vertellen (Sotegui Kouyat).

In 1993 begon zij samen met Minou Bosua en Ingrid cabaretgroep de Bloeiende Maagden met wie zij twee programma's maakte: de Afrekening en Muts (winnaar publieksprijs Leids cabaretfestival 1995). Met de Maagden toerde Anemoon 6,5 jaar door Nederland en Belgi. Daarna maakte zij de solovoorstelling Ontmaagd, schreef columns voor Avro radioprogramma Thuis op 2 en voor Frits Magazine (E.D.). Anemoon geeft sinds 1993 cursussen en workshops cabaret/kleinkunst/improvisatie/clownerie/vertellen/(column)schrijven en regisseert cabaret- en theatervoorstellingen. Sinds 2013 geeft ze les op de Koningstheaterakademie (HBO cabaretopleiding) in Den Bosch en Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Veiligheid, plezier, eigenheid en creativiteit staan voorop.

Anemoon presenteerde de Eindhovense talkshow Spam! en daarnaast culturele avonden, forums en debatten.


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier. 

Boeken

Toneelspelen met plezier

12 tot 19 aug


Man
Vrouw
Captcha Image