Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
12 tot 19 aug Hugo Galama € 245,00Verwerken is een individueel proces waarbij troost onontbeerlijk is. Op allerlei manieren kun je troost vinden. Ook via beeldhouwen in steen. Beeldhouwen creert ruimte voor wat diep in je leeft. Vanuit de veelheid aan gevoelens, waarbij woorden vaak tekortschieten, ontstaat er tijdens het beeldhouwen een beeld dat op unieke wijze uitdrukking geeft aan wat er in jou leeft en wat voor jou van waarde is.


Waarom werken in steen? Steen kan letterlijk vorm geven aan jouw gevoelens. Het is een rustgevende bezigheid. Het nodigt uit tot aanraken en voelen. Je handen doen het werk en je hoofd wordt rustig en leeg. We werken in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Hierdoor is er ook voldoende ruimte om te delen, maar ook om samen plezier te hebben en heerlijk te genieten. 


Weekplanning:

Op zondag starten we om 10 uur na het ontbijt met het inrichten van onze prachtige werkplek bij een eeuwenoude eik. Daarna is er een kennismaking en een startoefening. Tussendoor is er koffie/thee. Om 13 uur is de lunch en om 15 uur gaan we verder met het maken van een begin met de eigen steen. Er volgt een verkenning van het materiaal en van de gereedschappen. Tot hoe laat ? Om 19.30 uur is er het avondeten.


de werkplek

Op de volgende dagen hebben we ook een ochtendprogramma van 10 tot 13 uur. We starten steeds met een oefening. Na de lunch is het vrij werken. Tussen 16.30 en 18 uur is er werkbespreking. De week eindigt op vrijdagmiddag.Ervaringen van oud-deelnemers:


De week was intens, verhelderend en verrijkend. Als mens ben ik lichter geworden net zoals mijn steen tijdens het beeldhouwproces.


prima zoals je dat begeleidde, ik heb me zelden zo prettig gevoeld in een groep, er was saamhorigheid en heel veel ruimte...en jij wist steeds welke oefening  nodig was om weer een stapje verder te komen in het creatieve en emotionele proces! en zo'n time out van alles was ook helemaal genieten!


Wow what a gift. I thank myself and you. My teacher Hugo Galama and all the lovely people I met in Preau. The workshop 'letting gooo' is over. Just like my stone, I've lost a lot of weight. Every day is a new beginning, every moment.Ik kan een steen vanuit Nederland voor je meenemen, maar het kan erg fijn zijn om zelf in n van de gespecialiseerde beeldhouwwinkels een steen te kopen, waar je gelijk wat mee hebt. Als je weinig ervaring hebt met beeldhouwen, dan heeft waarschijnlijk het werken met speksteen de voorkeur. Goed om dit met mij te overleggen. Voor de andere materialen zoals klei, papier en verf die we gebruiken bij de aanvullende creatieve opdrachten zal ik zorgen. Ook zijn er uiteraard bokken, beitels, hamers, vijlen, schuur- en polijstmiddelen aanwezig.

De prijs van de cursus is: 225, (excl. de steen)

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers. 

Voor aanvullende informatie neem gerust contact met mij op:
0681904498 of hugogalama@gmail.com

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Beeldend Verwerken

12 tot 19 aug


Man
Vrouw
Captcha Image