Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
12 tot 19 aug Charlotte Baines en Laurent Trincal € 235,00

Argentijnse Tango - YouTango

Argentijnse tango is een improvisatie-dans, een subtiel samenspel tussen man en vrouw én muziek op de dansvloer. Ontstaan aan het einde van de 19e eeuw in Buenos Aires en Montevideo veroverde de tango de gehele wereld en is momenteel populairder dan ooit. In de danszaal van l’Huys Préau werken we met diverse niveau’s van beginners tot gevorderden; s’middags staan de lessen gepland en iedere avond is er tangosalon om het geleerde in praktijk te brengen. Aanmelden mogelijk met of zonder danspartner; graag wel in overleg met de docenten.

Argentijnse Tango


We werken met 2 niveau’s en groepen:
 Beginners (zonder enige tangodans-ervaring) en Gevorderden (met tangodans-ervaring). 

Aan de hand van het principe van leiden en volgen wordt aan de beginners de eerste beginselen van de tango geleerd, met de nadruk op balans, stappen, lopen en uiteindelijk dansen. Het is de bedoeling dat je na deze week naar één van de vele tangosalons durft te gaan om het geleerde in praktijk te brengen.
Ook bij de gevorderden ligt de nadruk op Salondansen; samen met je partner improviseren op de muziek, vertragen en versnellen aan de hand van verschillende muzieksoorten, en wisselen van partner zodat je je nog beter bewust bent van het leiden en volgen. Ook de milonga en de tangowals komen aan bod. Daarnaast zullen we ook een aantal pittige, wat meer spectaculaire motieven brengen.

Dagelijks worden er lessen gegeven: s'morgens staan een aantal
 techniek lessen gepland zoals lady- en men styling, houding en close embrace, en in de middag zijn er de reguliere lessen voor achtereenvolgens de Beginners en de Gevorderden. Iedere avond is er Tangosalon in de prachtige danszaal van L'Huys Préau met houten vloer. Er is de gehele dag en avond gelegenheid om te oefenen en te dansen in de danszaal... De week wordt op vrijdagavond afgesloten met een groot feest.Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Argentijnse Tango YouTango

12 tot 19 aug


Man
Vrouw
Captcha Image