Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
29 juli tot 5 aug Luc van Esch € 325,00

 

Verbinden en tot jezelf komen


Een heerlijk ontspannen week waarin aandacht, genieten en ontspannen centraal staan. Verbinden met jezelf, de ander en de omgeving door korte meditatie oefeningen, Tai Chi, heerlijk eten, Qi Gong, wandelen, tijd voor jezelf, een goed gesprek en relax zitten in het zonnetje op het terras.  

Mindfulness & Taiji week 2


  • 'Na een week in Preau ga ik een stuk lichter naar huis, een hele mooie ervaring'"
  • "'Tijdens deze week ontkom je niet aan jezelf. Wel aan alle hectiek van alledag. Het was weer heerlijk er echt even tussenuit te zijn. Deze week op het prachtige Preau is een topcombi!!"

De nadruk ligt op ontspannen aanwezigheid, bewustzijn van chi (energie), je gevoelens en het fysieke lijf. Elke dag nemen we rustig de tijd om het lichaam los te maken met Qi Gong oefeningen. Door Qigong oefeningen wordt de stroming van Qi in het lichaam positief benvloed. Balans in het lichaam wordt onderhouden of hersteld.

Een afwisselend programma waarbij we zoveel mogelijk oefeningen buiten doen en bewust contact maken met de natuur. We verkennen uitgebreid het prachtige landgoed en maken in deze week een mooie wandeling door de bossen in de Morvan.

We doen Taiji oefeningen waarbij we onze innerlijke kracht wakker maken. Je wordt je bewuster van je energie, houding en interactie met oefeningen die je thuis kunt blijven toepassen. De langzame bewegingen vanuit het centrum waarbij de balans en evenwicht worden behouden, zijn kenmerkend voor Taiji.
Ook doen we Tui shou oefeningen, ook wel voelende handen genoemd. Dit zijn interactie oefeningen uit de Taiji waarbij je contact met de ander maakt terwijl je in balans blijft. Ontspannen en toch stevig met beide benen op de grond.  
Je verbindt je met jezelf, de ander en de omgeving, waarbij je jezelf letterlijk en figuurlijk steviger voelt staan. Je creert in jezelf rust en bewustzijn zodat je kunt meebewegen met wat er is. We doen tijdens de week korte meditatie oefeningen. Voor die mensen die graag meer willen mediteren is er de mogelijkheid elke dag van 8u 8.30u voor het ontbijt. 
 
 
 
 

Praktische informatie

Tijdens deze week is er genoeg tijd voor jezelf. Na de lunch is er de mogelijkheid om uit te rusten, een wandeling over het prachtige landgoed te maken of extra verdieping door een persoonlijk gesprek. Er is regelmatig een avondprogramma wat vanuit andere groepen ontstaat. 

Investering is 325,- voor de training.
Is je interesse gewekt? Vragen of wil je meer informatie? Bel Luc op 06-46394565
 


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Mindfulness & Taiji week 2

29 juli tot 5 aug


Man
Vrouw
Captcha Image