Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
15 tot 22 juli Els Jansen en Marjella Rooduyn € 350,00

De Wijsheid van de Clown  en de Speelsheid van het Circus


ofwel de vreugdevolle kunst van hetmislukken


 


In deze tijd van snelheid en hoge eisen aan onszelf, kan de wijsheid van de dwaas ons helpen te ontspannen en ons doen inzien dat niemand van ons perfect is. Wanneer we onze imperfectie onderkennen, worden we beminnelijk en kleurrijk.Kan je je nog herinneren dat je leerde fietsen..?

Het grote verlangen het te kunnen zoals de grotere kinderen, de fase van het proberen met hulp, de inspanning en concentratie om zoiets spannends te doen, de trots en vreugde als het lukt even los te fietsen, de frustratie van toch  weer evenwicht te verliezen, bijna te vallen, de grote bevrediging als je het in de vingers krijgt... een enorm scala aan emoties dat met dit hele leerproces gepaard gaat.


Al deze dingen komen voorbij als je spelenderwiis verschillende circuskunsten, zoals jongleren, acrobatiek, chinese bordjes en hoelahoep, gaat onderzoeken, ervaren en leren. 

En al deze emoties vormen prachtig materiaal voor de clown. 

Hoe meer er te voelen valt, hoe meer er te spelen valt. En de clown is de koning van het falen, juist in de mislukking ligt zijn succes.  Daar waar je controle verliest, komt de clown het meest puur naar buiten.

Een prachtig tegenwicht tegen de eisen van onze hedendaagse wereld, waar alles perfect en vlekkeloos moet verlopen wil het meetellen.


In deze workshop laten we de oordelen over goed of slecht varen en werken we met de vreugdevolle kunst van het mislukken. 

Elke ochtend gaan we aan de slag met andere circusvaardigheden, niet om deze perfect te leren, maar om de vreugde van het leerproces te ontdekken.

In de middag gaan we aan de slag met de clown, en zetten we onze moeite, frustratie, vreugde over behaalde successen etc om in spel waarin zowel het slagen als het niet slagen materiaal is voor het succes van de clown!Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

de Wijsheid vd Clown & de Speelsheid vh Circus

15 tot 22 juli


Man
Vrouw
Captcha Image