Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
15 tot 22 juli Remko van der Drift € 295,00

Playfulness - Theatersport & Mindfulness


Een combinatie van theatersport en mindfulness


Heb je zin in een ontspannen week waarin je veel kunt spelen, lachen, genieten, opladen en tot rust komen? Dan is dit jouw cursus!


Hele fijne cursus voor mensen zoals ik die in een veilige omgeving uit hun comfortzone willen stappen.


Het was voor mij een ervaring van: het durven loslaten en het kunnen accepteren wat er is, heel bijzonder!


De combinatie van stilte, rust, inkeer, gekte, grappen en losheid: dat is allemaal vol spel. Ik heb me schaamteloos vermaakt.


Door de opbouw van de cursus, de oefeningen en de input van Remko komt het mooiste van mensen naar boven.


Theatersport is een dynamische en speelse vorm van improvisatietheater.

Mindfulness is een meditatievorm en aandachtstraining.


Ze lijken misschien op het eerste gezicht niet zo bij elkaar te passen. Niets is echter minder waar! Theatersport en Mindfulness gaan beide over de kunst van het minder in het hoofd en meer onbevooroordeeld aanwezig kunnen zijn. Ze zijn alle twee gericht op het accepteren van dat wat al aanwezig is. En met open aandacht in het moment zijn, zonder hardnekkig te streven naar een doel. 


       


Theatersport en mindfulness = Playfulness

Het is prettig om te improviseren en te mediteren met speelsheid. Speelsheid zorgt ervoor dat je makkelijker loslaat en dat je je gedachten of emoties niet zo bloedserieus neemt. Je kunt dan afstand nemen van perfectie: speelsheid gaat niet over wat goed of fout is en geeft je 'uitprobeer-zin'.


Playfulness is speelsheid serieus nemen en serieusheid speels. 

       


Voor wie is dit geschikt?

Uit ervaring van cursisten van de afgelopen jaren blijkt dat het niet uitmaakt of je veel, weinig of geen ervaring hebt met theatersport en/of mindfulness. Deze cursusweek is voor iedereen geschikt.


       

 

Reacties van deelnemers

Marije Verbeek: Hele fijne cursus voor mensen zoals ik die in een veilige omgeving uit hun comfortzone willen stappen. Door de combinatie mindfulness/theatersport leer je omgaan met blokkerende gedachten tijdens het spelen zodat je vrijer durft te zijn en zelfs plezier beleefd aan het maken van fouten. Remko weet razendsnel een hechte groep te creren waarin iedereen in een weekje tijd flinke stappen zet voor zichzelf. Echt een verrassend nieuw en effectief concept!


Margo Pluijter: Remko heeft een programma dat zo subtiel in elkaar is gezet, dat het precies past bij de groep.


Greet Forier: Tranen van het lachen en allerlei andere emoties. Loslaten in meditatie en improvisatie. Remko heeft het allemaal in zijn mars. Doen, gewoon!


Vincent Aalbers: Levendig, speels, onverwacht, betrokken, inspirerend, leerzaam, prikkelend, lol, bewustwording, praktisch. Dank je wel Remko!


Teja Pauelsen: In een veilige sfeer volop mogen spelen met foutenmakenmoed. Door de opbouw van de cursus, de oefeningen en de input van Remko komt het mooiste van mensen naar boven. En ongemerkt werken Remkos lessen door in het dagelijks leven. Ik heb dit nu voor de 2e keer gedaan en ik raak een diepere laag van de moed om fouten te maken. Gaan, jawel!


Arnold Idsinga: Ik begon als individu en eindigde als lid van de groep met meer respect voor mezelf en de ander. Het was voor mij een ervaring van: het durven loslaten en het kunnen accepteren wat er is, heel bijzonder! Remko, veel dank hiervoor.


Sabine Funneman: Playfulness wordt door Remko gegeven zoals je dat door het woord verwacht: vol spel! De combinatie van stilte, rust, inkeer, gekte, grappen, losheid en samen zijn: dat is allemaal vol spel. Ik heb me schaamteloos vermaakt.


Jascha Soest: Remko weet op een speelse manier veiligheid binnen korte tijd in de groep te creren. Door ook op gevoeligheden in te gaan ontstaat er nog meer onderling vertrouwen. Hij gebruikt hierbij ademhalings- en groepsbindende oefeningen die uit mindfulness en theatersport komen. Deze verbindt hij naadloos aan elkaar in Playfulness, speels en oprecht. Met een woord: fantastisch!


Ans Boelens: Spelen voor grote mensen! Als kleine mensen, word een yes-man met af en toe een mindful reserve. Genieten!


       


De trainer

Remko van der Drift is faalkundige, teamcoach, trainer, spreker en directeur van het Instituut voor Faalkunde. Hij will dat jij milder wordt voor je eigen fouten en dat ook kan zijn voor de fouten van anderen. Dan kunnen we misschien allemaal faalkundigen worden.

Met energieke workshops, trainingen en lezingen inspireert hij mensen om het beste uit zichzelf te falen.

Remko is auteur van de boeken Fouten maken moet en Fouten maken moed.

www.instituutvoorfaalkunde.nl

www.theatersportworkshops.nl 

www.opdrift.nl 


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier. 

Boeken

Playfulness - Theatersport en Mindfulness

15 tot 22 juli


Man
Vrouw
Captcha Image