Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
15 tot 22 juli Hella van den Elshout € 250,00

Op verhaal komen


Een week om je eigen verhaal te leren schrijven. Als je houdt van autobiografische verhalen ontdekken, van schrijven, van voorlezen en voorgelezen worden. We werken met elkaar, in en met de omgeving, zodat je met pareltjes naar huis gaat.  


Deze week is voor mensen die houden van taal, van het spel met woorden. Taal is groter dan jezelf, ze kan je omarmen. We gaan aan de slag met het schrijven van korte autobiografisch verhalen. Schrijven helpt je om je te concentreren, want soms neem je niet de tijd om stil te staan bij de rode draad in je leven, of bij kleine en grote betekenisvolle momenten in je leven.  


    


Iedere dag werken we aan een kort verhaal. s Ochtends zorg ik voor een nieuwe uitdaging. We beginnen met gezamenlijke oefeningen, binnen en buiten. Ik leid het thema van de dag inhoudelijk in vanuit mijn filosofische bagage. Vervolgens zorg ik dat via opdrachten de verhaalstroom op gang komt. Ik geef tips over vertelvormen en ik prikkel tot nieuwe invalshoeken.  

Soms werk je op je eentje, soms zijn we samen aan de slag.  We zoeken naar verheldering, naar beelden en woorden. Jijzelf bepaalt je tempo en de lengte van je verhaal. Want deze week op verhaal komen mag je zo letterlijk nemen als je wilt.

We vertrekken vanuit algemeen menselijke themas en ik help je de verbinding te vinden met jouw eigen levensverhaal. We zoeken naar een mate van lichtheid en tegelijkertijd naar je kracht daarin. Ik daag je uit om socratisch te werken, door te zoeken naar het persoonlijke in het algemene en het algemene in het persoonlijke. Daardoor worden verhalen herkenbaar en deelbaar.

Waar mogelijk werken we toe naar een eindbundeltje: een pareltje voor thuis.


Programma

            zondag t.m vrijdag

  •  8.30  -   9.30   uur        Ontbijt
  • 10.00 -   12.30 uur         Samen werken: ochtend programma

           

  • Tijd om zelf in te vullen voor sista, wandelen, of eigen werk met van

      13.00 -   14.00 uur         Lunch

 

  • 16.00 -   18 30 uur         Samen werken: middag programma
  • 19.30 -   21.30 uur         Diner

            Uitzondering:

            woensdag:                    na de lunch middag vrij te besteden, of in overleg de hele dag.

 

Praktisch:

  1. Maximaal 8 deelnemers
  2. Schrijfervaring is niet nodig
  3. Schrijven op papier verkies ik boven schrijven op een laptop. Op papier kan ik beter schrappen, krabbelen, cirkeltjes zetten, pijltjes trekken. Het voelt organischer. Als dat voor jou ook zo werkt, neem een (vul)pen mee en papier of een opschrijfboekje. Als jij liever digitaal werkt; prima, doe waar je je prettig bij voelt.

 

 

Hella van den Elshout (1963) Ik houd van verhalen en het lijkt me boeiend om met jouw verhalen te werken. Ik ben afgestudeerd in de filosofie. De dag na mijn afstuderen vetrok ik naar de Franse  Pyreneen, waar ik vijf jaar heb geleefd.

Terug in Nederland ging ik praktisch met filosofie aan de slag. Ik behoorde tot de pioniersgroep van filosofen die de socratische methode ontwikkelde. Ruim twintig jaar begeleid ik workshops Zie voor mijn huidige werk: www.moreelberaad-filosofie.nl


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Op verhaal komen

15 tot 22 juli


Man
Vrouw
Captcha Image