Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
1 tot 8 juli Peter Nientied en Ineke Nientied € 225,00

Workshop fotografie op maat


Deze workshop is voor fotografieliefhebbers die hun manier van kijken en hun  fotografievaardigheden willen verbeteren.  Enthousiaste fotografen die de grondslagen van de fotografie wel zo’n beetje onder de knie hebben en beter in staat willen zijn om hun creativiteit om te zetten in sprekende beelden.  

De foto’s hieronder zijn van afgelopen Préau fotoweken van Ineke en Peter.Programma

Voorafgaand aan de workshop inventariseren de begeleiders wensen en mogelijkheden van de deelnemers, en passen daar het programma op aan.

Voorgestelde thema’s zijn: - compositie; - contrastwerking; - portretfotografie; - reisfotografie, macro en/of weidse landschappen.

Op vrijdag besteden we aandacht aan portfolio samenstellen.  En gedurende de hele week bespreken we foto’s, om de vaardigheid van het kiezen van goede foto’s te verbeteren.

  

Omdat de groep niet groot is, maximaal 10 mensen, en begeleid wordt door twee fotografen, is er voldoende ruimte voor allerlei individuele vragen.

Deze workshop geeft: betere foto’s leren maken met een vakantiegevoel. ‘s Ochtends werken we op het Préau landgoed, bekijken en bespreken we de gemaakte foto’s, leren we onze manier van kijken te verscherpen, kijken

 

Iedere deelnemer krijgt een paar mooie portretten van zichzelf mee (als je dat wilt natuurlijk), door Peter of Ineke gemaakt. 


 

Inspiratie 

Het landgoed Préau, de mensen en de omgeving zijn mooie inspiratiebronnen voor de fotograaf. Op Préau kun je je ontspannen in aangenaam gezelschap of afzondering. Je wordt ook verwend met heerlijk eten. Als bron kan Préau en haar omgeving worden benut voor allerlei soorten fotografie . 

 

Je hoeft voor deze workshop geen technisch specialist te zijn, wel moet je soepel met een digitale camera overweg  kunnen, meer willen dan kiekjes maken en een laptop meenemen voor het uitzoeken van foto’s en fotobewerking. Voor de liefhebbers geven we ondersteuning bij het werken met  Lightroom of Photoshop. 

 

De twee workshopbegeleiders Ineke en Peter zorgen voor een positieve sfeer waarin deelnemers uitwisselen en elkaar ondersteunen.  

 

Zelf meenemen

·              5 (zelfgemaakte) foto’s die laten zien wat je mooi of inspirerend vindt, die iets over jezelf zeggen

·              Camera (vergeet de handleiding en oplader niet!)

·              Laptop en USB stick. 

 

Op de eerste workshopdag maken we met elkaar kennis aan de hand van de 5 foto’s die je meeneemt op je USB stick. Laat wat van jezelf zien! Je favoriete fotoboek of andere zaken zijn ook welkom zodat we een volle leestafel kunnen maken. Neem gerust (‘mislukte’) foto’s mee waar je vragen bij hebt, daar leren we allemaal van. Programma

Zaterdag: aankomen na 17.00u; ‘landen’ en bijkomen van de reis. Wat drinken, de spullen in de tent of kamer, opfrissen. En relaxen. Deelnemers van de diverse workshops in die week druppelen binnen en halen diep en halen opgelucht adem als ze aan hun drankje zitten. Bourgondisch vegetarisch eten wordt rond 20.00u opgediend. Na het eten kun je op het terras van de avond genieten.

Zondag: ’s ochtends om 10.00u gaan we kennis maken met elkaar. Peter vertelt over het programma, over Préau en de Morvan. Deelnemers vertellen iets over henzelf aan de hand van 5 beelden, en wat hen naar deze workshop brengt. In de middag maken we een wandeling over Préau om het landgoed te verkennen en gaan we selectief foto’s maken, waarbij we zoeken naar het juiste licht en een boeiend beeld. 

 

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

We starten iedere dag met korte inleidingen aan de hand van verschillende thema’s.

Daarna gaan we zelf foto’s maken, aan de hand van de thema’s van de ochtend. Eind van de middag keren we terug met mooie en persoonlijke foto’s. 

Na het uitzoeken van de foto’s kunnen we een biertje of wijntje drinken! 

 

Woensdag hebben we de tijd om door de Morvan heen te kruisen en (individueel of in groepjes) naar bijvoorbeeld Avalon en Vézelay te gaan.

 

Vrijdag: 

Portfolio voor de fotopresentatie afmaken. Max. 10  foto’s die we in eigen kring presenteren en bespreken en waar we er 5 uitkiezen. Dan werken aan de eindpresentatie waarin alle deelnemers hun portfoliofoto’s tonen. Op het terras besluiten we na de presentatie de workshop met een slotborrel.

Zaterdagochtend: ontbijt en vertrek.Door wie

De workshopbegeleiders zijn Ineke Nientied en Peter Nientied – broer en zus! 

Ineke’s fotothema’s zijn vooral buitenfotografie – landschappen, macro, natuur en dieren. Ineke fotografeert al heel lang, eerst analoog en daarna digitaal. Ze is lid van de fotoclub ’s-Gravenzande. Neem een kijkje op haar website, www.inekefotografie.nl

Peter’s voorkeuren zijn portret, podiumkunst  en architectuur. Peter verzorgt ook samen met Bianca van der Werf de workshop Verbeelding in de fotografie (in juli xxx), in 2016 voor de 10e keer. In 2000 bezocht hij Préau voor het eerst en hij verbleef daarna ieder jaar op Préau, als deelnemer, als vrijwilliger, als fotografiedocent en als vriend van Préau. Hij heeft de Morvan vaak doorkruist.  Zijn website: www.peternientied.nl.  Hij beheert ook de website www.fotopreau.nlPraktisch

De prijs van de workshop bedraagt € 225 (exclusief het verblijf op Préau). 

Nadere informatie over de workshop bij Peter Nientied (nientied1@chello.nl , 0 6 144 58 559). 

Op Préau is een prettige workshopruimte beschikbaar, met een boekentafel en een beamer. Peter neemt vooraf via e-mail en zo nodig telefonisch contact op met de deelnemers om hun verwachtingen te peilen en praktische informatie te geven. Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Workshop Fotografie op Maat

1 tot 8 juli


Man
Vrouw
Captcha Image