Agenda 2018

29 mei tot 1 juni

8 tot 15 september

Datum: Door: Prijs cursus:
23 tot 30 april Luc van Esch € 325,00

Taiji, Meditatie en Qi Gong


Tijdens de taiji, Qi Gong en mindfulnessweek doen we verschillende oefeningen waarbij ademhaling, aandacht en beweging met elkaar verbonden worden. Bij Luc ligt de nadruk op ontspannen aanwezigheid, bewustzijn van chi, emoties, gevoelens, energie en de interactie met de omgeving. De combinatie van bewustzijn, bewegen, aandacht en ontspannen zorgt dat je dichter bij jezelf komt, in bewustzijn te groeit en aanwezig kunt zijn met wat er is.

Mindfulness & Taiji week


 • 'Na een week in Preau ga ik een stuk lichter naar huis, een hele mooie ervaring'"
 • "Krachtige combinatie van contact met mijn lijf krijgen en persoonlijke transformatie. Ik heb mezelf weer gevonden"

Een heerlijk ontspannen zomerweek mindfulness, tai chi en qigong in combinatie met heerlijk eten, prachtige omgeving en warm gezelschap in Frankrijk. Tevens een geweldige investering in jezelf en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je maakt je innerlijke kracht wakker en word je bewust van je energie, houding en interactie. Je voelt je letterlijk en figuurlijk steviger staan. Je creert in jezelf rust en bewustzijn en leert te zijn en mee te bewegen met wat er is. Tijdens de taji en mindfulnessweek doen we verschillende oefeningen waarbij ademhaling, aandacht en beweging met elkaar verbonden worden. Bij Luc ligt de nadruk op ontspannen aanwezigheid, bewustzijn van chi, emoties, gevoelens, energie en de interactie met de omgeving. Je leert taiji-vormen, meditatie- en chi gong oefeningen die je thuis kunt blijven toepassen. Je wordt je bewuster van de energiestromen in je lijf. De combinatie van bewustzijn, bewegen, aandacht en ontspannen zorgt dat je dichter bij jezelf komt, in bewustzijn te groeit en aanwezig kunt zijn met wat er is. Ervaring in meditatie, Qigong of taiji is niet nodig.

 • Mindfulness; bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder te oordelen. Je bent met milde, nieuwsgierige, open en accepterende aandacht gewaar wat er is bij jezelf en in de ontmoetingen met de ander.
 • Taiji; De langzame bewegingen, die vanuit de buik en vooral zeer ontspannen uitgevoerd worden, zijn kenmerkend voor tai chi. Bewegen vanuit het centrum waarbij de balans en evenwicht worden behouden.
 • Qigong is een onderdeel van de Chinese medische wetenschap om lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Door Qigong oefeningen wordt de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam positief benvloed. Balans in het lichaam wordt onderhouden of hersteld.

Programma, thema per dag: 

Zaterdag: aankomst van 17u, diner en kennismaking met de groep
Zondag: aankomen & aanwezigheid
   Ochtend: Kennismaken, bewust van aan- en afwezigheid, wandeling over het landgoed, meditatie op de zintuigen
   Middag: Losmaken vh lijf, basisprincipes tai chi, korte vorm taiji lee-stijl
Maandag: interactie & bewegen in de ruimte
   Ochtend: Qi gong principes, kao men: openen van meridianen, Dao yin ademhaling, klassieke qi gong
   Middag: Bewustwording en meditaties op aanwezigheid van eigen energieveld.
Dinsdag: omgaan met weerstand
   Ochtend: Meditaties op (on)prettige gebeurtenissen, bewust wording en leren kennen van gedachten.
   Middag: Korte vorm taiji lee stijl, Tui shou voelende handen, focus & Qi flow, focus & Li kracht
Woensdag: wochtendwandeling en vrije dag
   Voor het ontbijt ochtendwandeling met meditatie in het bos. daarna vrije dag.
Donderdag: ontspannen bij emoties
   Ochtend: 5 elementen en de emoties. Qi gong, 5 richtingen, focus en emoties. Neutraliseren van emoties
   Middag: De impact van emoties en verhalen van anderen. Ontspannen aanwezigheid en mededogen bij emoties
Vrijdag: vrij bewegen
   Ochtend: Actieve meditatie op de ademhaling
   Middag: Kao men: openen van meridianen, Dao yin ademhaling, klassieke qi gong, korte vorm taiji lee-stijl
Zaterdag: ontbijt en vertrek naar huis

Praktische informatie:

Tijden: 
 • 8.00u   Wakker worden met Qi gong / meditatie
 • 8.30u - 9.30u Ontbijt
 • 9.30u - 12.30u Ochtend programma
 • 13.00u - 14.00u Lunch
 • 16.00u - 19.00u Middag programma
 • 19.30u - 21.30u Diner
Na de lunch is de mogelijkheid om uit te rusten, een wandeling over het prachtige landgoed of extra verdieping door een persoonlijk gesprek. Daarnaast is er regelmatig een avondprogramma wat vanuit andere groepen ontstaat. 

Investering is 325,- voor de training.
Is je interesse gewekt? Vragen of wil je meer informatie? Bel Luc op 06-46394565
 


Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

Boeken

Mindfulness & Taiji week 1

23 tot 30 april


Man
Vrouw
Captcha Image